Svédországban ez a rendszer már elektromos tekintetben szinte az ősidők, 2009 óta működésben van. 55 töltőállomásával mára a skandináv országban a McDonalds a legtöbb elektromos töltőt nyújtó étteremlánccá vált. Ez a szám folyamatosan növekszik, a svéd McDonalds célja az, hogy idővel az összes helyszínük fel tudjon ajánlani elektromos töltési lehetőséget.

A svéd McDonalds éttermek a benzinkutak mintájára, egy egyedi és új jelzőtáblát is kialakítottak maguknak, ahol nem csak a Big Mac és a Happy Meal aktuális árait tüntetik fel nagybetűkkel, hanem azt is, mennyibe kerül a percenkénti töltés.

Mivel egyre több autóvásárló dönt elektromos jármű mellett, a McDonalds meg szeretné könnyíteni azt, hogy töltőt találjanak. Mindehhez egy új logót is létrehoztak, amelyben egy csatlakozó foglalja körbe az ikonikus M betűt.

De mindez nem csak Svédországra vonatkozik. Tavaly Hollandiában jelentették be azt, hogy mindegyik, az országban jelenleg működő McDrive autós-étterem két gyorstöltővel fog rendelkezni. Ez azt jelenti, hogy a holland McDonalds terve szerint országszerte 168 gyorstöltőt fognak telepíteni.

A svéd programról az alábbi videó is megtekinthető. A kisfilmben a McDonalds felhívja a figyelmet, hogy érdekes módon a benzinkutak több energiát fektetnek abba, hogy a mellékesen kapható élelmiszereiket reklámozzák, mint abba, hogy elektromos töltőket telepítsenek. A McDonalds most ezen fordít egyet, és amellett, hogy elsőszámú fókuszuk továbbra is az étel marad, elkezdik reklámozni a fenntartható, és fosszilis üzemanyagmentes töltést.

Előző cikkA Volvo közzétett egy kis ízelítőt a jövő hónapban érkező elektromos XC40 SUV-ről
Következő cikkKözösen fejleszt elektromos és önvezető járműveket a Toyota és a Subaru