Dr Mahdokht Shaibani a Monashi Egyetemen egy kutatócsoporttal kifejlesztett egy magas kapacitású lítium-kén akkumulátor technológiát, melynek ökológiai lábnyoma kisebb, mint a jelenlegi lítium-ion termékeké. A szabványt már be is jegyeztették és német partnerekkel prototípusokat is legyártattak. Állításuk szerint egy okostelefonnak akár 5 napos üzemidőt is tudnak biztosítani. Az idei évben autókban és napelemes rendszerekben is tesztelhetik majd.

Professzor Mainak Majumder szerint az új technológia teljesen átalakíthatja az ausztrál autópiacot és egy új, tisztább opciót nyújt majd a lakosoknak. A kutatócsoport több, mint 2.5 millió dollárt kapott a kormánytól és különböző cégektől.

A kutatók ugyanazokat az anyagokat használják, mint a jelenlegi lítium-ion akkumulátorokban, viszont átalakították a szerkezetet, hogy magasabb tűrőképességük legyen. Ezt az eljárást már az 1970-es években is leírták kutatók. A nagyobb teljesítmény, alacsonyabb gyártási költség és a kisebb ökológiai lábnyom egy rendkívül kedvező technológiává teszi ezt.

Előző cikk250 eGO Mover legyártása 2020-ban
Következő cikkMegjelentek az első képek a BYD Han járművéről