ELEKTROMOS TAXIK: vezetékmentes töltés teszt Nottingham-ben

A kormány 3.4 millió fontot fordít 5 vezetékmentes töltőegységre a város vasútállomásán.

0
Nottingham állomás
Nottingham állomás

A pilot időszak fél évig fog tartani és 10 taxit szerelnek fel a megfelelő hardverekkel. Ezt később kiterjesztik, ha sikeres lesz a teszt időszak. Az illetékesek állásfoglalása az, hogy az elektromos járművek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a városokban javuljon a levegő minősége. A hatóságok szerint a vezetékmentes töltés sokkal hatékonyabb, hiszen így elhagyhatják a kábeleket és a töltőállomásokat is. Ezeket később a lakosság számára is kiterjeszthetik.
„A töltési technológia, beleérte ebbe a vezetékmentes töltést is fontos a vásárlók számára, hogy az elektromos autók irányába induljanak el. Ez a tesztidőszak Nottingham-ben egy fontos lépés, hogy javítsuk a levegő minőségét. Reméljük, hogy 2050-re teljesen zöld lesz a város és ebben a járműveknek hatalmas szerepe van.”, mondta Andrea Leadsom.
„Nottingham városa izgatott az új, innovatív töltési megoldás tesztidőszaka miatt, mely zöldebbé fogja tenni a taxis közlekedést és egy komoly lépés afelé, hogy karbon semlegesek legyünk 2028-ig.” A járművek a város tulajdonában lesznek és ingyenesen elérhetők a taxisok számára. A projekt kezdetéről egyelőre nincsenek információk, de reméljük még idén elindulhat.
Angia több városa is küzd a légszennyezés ellen. Londonban bevezettek egy olyan zónát a belvárosban, ahol a jobban szennyező autók tulajdonosainak akár 100 fontos is fizetniük kell, ha át akarnak hajtani a városon. Birmingham belvárosából teljesen ki akarják szorítani az autókat, míg Bristolban a dízeles járműveket tiltanák ki. York óvárosi részéről teljesen ki akarják tiltani a magántulajdonban levő autókat 2023-ig.

FORRÁSBBC
Előző cikkELECTRIFY AMERICA: Töltőhálózat és energiaszolgáltató partnersége
Következő cikkAz indiai olajóriás és izraeli start-up fejleszt alumínium-levegő akkumulátorokat