A Tesla terjeszkedni próbál Európában és akár áramszolgáltatóként is megjelenhet. A helyi tulajdonosoknak kiküldött felmérés alapján a vállalat egy otthoni csomagot szeretne létrehozni, mely napelemből, Powerwall-ból és autós töltőből állna.

Az utóbbi néhány hónapban a Tesla komoly lépéseket tett afelé, hogy a napelemek és az energiatárolás terén terjeszkedjenek. Most pedig az európai piacra is be akarnak lépni. A PV Magazine szerint Németországban a Tesla potenciális ügyfeleknek ki is küldöt kérdőiveket arról, hogy milyen termékekkel törnének be a piacra.

A Tesla egy otthoni csomagot vezetne be napelemmel és Powerwall-al

A kérdőív azt kívánja felmérni, hogy mi gondolkoztatná el az ügyfeleket a váltáson. Illetve hogy milyen otthoni megoldásokat vásárolnának az alábbiak közül: otthoni enerigatárolás, napelemek, Tesla fali töltő és hozzáférés a publikus töltőkhöz, a Tesla Supercharger pontokon felül. Ezen kívül említenek egy otthoni csomagot is, ami napelemből, energiatárolóból és autós töltőből áll.

Jelenleg a Tesla csak az Egyesül Államokban árulja a napelemes csomagjait, de a vállalat CEO-ja, Elon Musk nyilatkozata alapján terjeszkedni szeretnének a jövőben más piacokra is.Megjegyzés
Egy ideje lóg a levegőben a Tesla következő európai dobása energiaszolgáltatóként: 5 szolgáltatást ill csomagban 3 terméket kínál Elon Musk, elsőként tán németeknek, akik élni szeretnének a zöld technológiák előnyeivel de integrált, kipróbáltan együttműködő rendszert szeretnének egy kézből kulcsrakészen. A Tesla innovációs tekintély, saját termékekkel tudja vállalni a felelősséget + csökkenteni a költségeket

Előző cikkÉrintésmentes fizetés Flandriában a buszokon és villamosokon
Következő cikkHyundai Kona teszt – az élhető sziget