A Porsche Formula E Team átvette a vezetést

A Porsche Formula E Team vezeti a 9. szezont a negyedik Formula E futam után

0

Az első és második helyet Jean-Éric Vergne a DS Penske csapatból és Nick Cassidy az Envision Racingtől szerezte meg. Eredetileg Sebastian Buemi lett volna a harmadik, de egy futam utáni büntetés miatt a 15. helyre esett vissza. Egy túlhajtásos szabálysértés miatt 17 másodperces időbüntetéssel, ami egy áthajtásos büntetéssel egyenértékű, visszaminősítették.


A Hyderabadban rendezett negyedik Formula E futamot követően a Tag Heuer Porsche Formula E csapat vezeti a 9. szezon rangsorát. Erre azt követően került sor, hogy csapattagjai, António Félix da Costa és Pascal Wehrlein a harmadik és negyedik helyet szerezték meg a dél-indiai futamon.

Wehrlein, aki az előző két futamon, a szaúd-arábiai Diriyahban állt a Formula E dobogó legfelső fokára, a 16 futamból négy után 80 ponttal tartja első helyét a pilóták rangsorában. „A tizenkettedik rajtkockából indultam a versenyen, és a negyedik helyezésért gyűjtöttem pontokat – ezzel nagyon elégedett vagyok” – mondta Wehrlein a verseny után a riportereknek.

A mexikói szezonnyitón és a szaúd-arábiai kettős versenyen is egy-egy Porsche által hajtott versenyautó győzött. Azonban az E Formula indiai premierje a lehető legrosszabbul indult a Porsche számára: Wehrlein rögtön az első gyors körén, a 18-as gyors kanyarban bukott, és rádión keresztül a gázpedállal kapcsolatos problémát jelentett be a probléma okaként. Biztonsági okokból a Porsche kivonta Felix Antonio da Costa második autóját és az Andretti ügyfélcsapat két autóját az első edzésről.

Bár a mérnökök végeztek az autókkal a második szabadedzés előtt a Porsche pilótái a teljesen új pályán nem igazán tudták pótolni a rövidített felkészülést – egyetlen Porsche-motoros autó sem jutott be a kieséses szakaszba. A pole pozíciót a Jaguar pilótája, Mitch Evans szerezte meg Jean-Eric Vergne előtt.

Evans azonban nem tudta első rajtpozícióját – nem saját hibájából – dobogós eredményre váltani. Csapattársa, Sam Bird ugyanis rosszul ítélt meg egy fékezési pontot, és megpördült Evans mellett – a Jaguar kettős kiesést szenvedett. Ez viszont Vergne-nek kedvezett, aki a gyenge szezonkezdet után tiszta versenyt futott, és a Hyderabad E-Prixen az Envision Racing duója, Nick Cassidy és Sebastien Buemi előtt végzett. Buemi a futam vége után kapott büntetése miatt a Porsche pilótája, Antonio Felix da Costa végül a harmadik helyen végzett. Mivel a mezőny egy nem sokkal a vége előtt tartott biztonsági autós szakasz miatt eléggé összezáródott, Buemi az időbüntetéssel még a pontszerző helyekről is kiesett.

Az ABB FIA Formula E világbajnokság most a dél-afrikai Fokvárosba tart. Ott február 25-én rendezik meg a szezon ötödik futamát.

FORRÁSelectrive.com
Előző cikkA BorgWarner új inverter-technológiát mutatott be
Következő cikkA Nio fokozatosan kivonja a „régebbi” elektromos autókat