A Nio fokozatosan kivonja a „régebbi” elektromos autókat

A Nio lehet, hogy február 16-tól leállítja az NT-1.0 platformon alapuló modellek értékesítését.

0
NIO
NIO EC6

A kínai gyártó, a Nio fokozatosan kivonja az e-autó platformjának első generációján alapuló modelleket. Ez érinti a 2022-es modellévben gyártott ES8, ES6 és EC6 modelleket, amelyek még az NT 1.0 platformon alapulnak.

„A három régebbi termék – az ES8, az ES6 és az EC6 – hamarosan átáll, és készülünk a modellváltásra” – erősítette meg a Nio szóvivője a CN EV Postnak. Ezt a három modellt már nem fogják újonnan gyártani a vásárlók számára – csak néhány már megépített példányt lehet még megvásárolni.

Korábban a kínai médiában már megjelentek olyan hírek, hogy a Nio február 16-tól leállítja az NT-1.0 platformon alapuló említett modellek értékesítését, és ezeket ki is vonja a bemutatótermekből. A vállalat reakciója szerint ez utóbbi nem így van, a meglévő járműveket eladják, ugyanakkor az NT 2.0-ra való átállás már javában zajlik.

A Nio most teljes mértékben az új NT 2.0 platform modelljeire koncentrál, konkrétan az ET5 és ET7 szedánokra, a január elején bemutatott új kupé SUV EC7-re, az átdolgozott nagy SUV ES8-ra és az ES7 kisebb SUV modellre, amelyet a Nio nemrég EL7 néven kezdett el szállítani Európában.

Az új platformon készülő új EC7 és az átdolgozott ES8 a tervek szerint az idei második negyedévben kerül először a piacokra. Tehát lehet egy néhány hónapos szünet, amikor a régebbi platformon már meglévő ES8-as autók elfogynak, az „új” ES8-as gyártása pedig még nem kezdődött el.

A Nio applikációban megadott szállítási határidőket rendszeresen rögzítő CN EV Post megfigyelései szerint a vállalat valószínűleg az NT 2.0-s járművek gyártását tudta legutóbb növelni. Az ET5 és ET7 esetében 2022 utolsó negyedévében a szállítási idő akár 13 hét is lehetett, míg az NT-1.0 modellek többnyire két-négy héten belül elérhetőek voltak. Február közepe óta azonban az újabb ET5, ET7 és ES7 modellek is három héten belül a megrendelőnél lehetnek.

 

FORRÁSelectrive.com
Előző cikkA Porsche Formula E Team átvette a vezetést
Következő cikkLakossági BNPL fizetési megoldás – IzzyPay (x)