A Porsche bejelentette az elektromos Cayenne terveit

A Porsche két legkelendőbb modellsorozata a Macan és Cayen is villamosítva lett

0

A Porsche megkezdte egy akkumulátoros-elektromos Cayenne fejlesztését. Az elektromos Macanhoz hasonlóan azonban egyelőre a belsőégésű motoros modellel párhuzamosan kínálják majd.

A hírről a brit Autocar magazin számolt be, amely azt írja, hogy az akkumulátoros-elektromos Cayenne 2026-ban kerül piacra. Akárcsak az elektromos Macan, amelynek premierjét 2024-re tervezik, az elektromos Cayenne is az Audival közösen kifejlesztett Premium Platform Electric (PPE) platformot használja majd. A Macan mintegy 100 kWh összkapacitású akkumulátort használ majd, és 450 kW-os hajtóteljesítménnyel rendelkezik majd. Könnyen elképzelhető, hogy a nagyobb és a magasabb teljesítményű Cayenne ismét felülmúlja majd ezeket az értékeket.

Ráadásul az Autocar információi szerint lesz még egy párhuzam a Macan és a Cayenne között,hogy az elektromos Cayenne-t valószínűleg a belsőégésű Cayenne egy fejlettebb változata mellett kínálják majd, legalábbis kezdetben. Az elektromos Cayenne valószínűleg olyan funkciókat is kap majd, mint a hordozható töltővel való töltés, a szinkronmotorok állandó gerjesztése, valamint az összkerékkormányzás és a nyomatékvektorozás a Macanból.

A Macannal és a Cayenne-nel a Porsche legkelendőbb modellsorozata lesz villamosított. Az SUV modellek évek óta a legnagyobb részesedést képviselik, míg a sportkocsik és a szedánok lemaradnak a Macan és a Cayenne mögött. Éppen ezért a gyártó egy új elektromos modellt is tervez, amely még a Cayenne-nél is magasabbra pozícionál: a hírek szerint 2027-ben egy hétüléses luxus crossover formájában érkezik a Porsche új elektromos „zászlóshajója”.

De a többi modellsorozatot is egyre inkább villamosítják: a Taycan második generációját szintén 2027-re tervezik. A Porsche további közelgő elektromos autói közé tartozik az elektromos Panamera és a Porsche 718-as középmotoros sportkocsi, amelyet – amint azt már hivatalosan is megerősítették – az évtized közepétől kizárólag tisztán elektromos hajtással kínálnak majd.

FORRÁSelectrive.com
Előző cikkLakossági BNPL fizetési megoldás – IzzyPay (x)
Következő cikkA Citroen bemutatja az „oli”-t, egy teljesen elektromos koncepcióautót, amely az otthonunk energiaellátását is segítheti