A Geely új almárkát indít a prémium EV-k gyártására

A Geely rukkolt első az iparág első prediktív energiagazdálkodási hajtáslánc rendszerével

0

A következő két évben a Geely hét új prémium elektromos autót tervez piacra dobni új almárkája, a Galaxy alatt. Ebbe négy nagy hatótávolságú hibrid és három akkumulátoros-elektromos jármű is beletartozik. Az első három modell még az év vége előtt megjelenik.

Az első a Geely Galaxy L7 SUV, egy plug-in hibrid. Végsebessége 200 km/óra, és 7,5 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára. Fogyasztása a tesztek szerint 5,23 liter 100 kilométerenként. Az előértékesítés már megkezdődött, a kiszállítások pedig az év második felében kezdődnek.

Az L6 PHEV szedán hamarosan követi, a kiszállítások 2023 harmadik negyedévére várhatóak. Az első tiszta EV, az E8 a negyedik negyedévben kerül piacra. Már vannak olyan találgatások, hogy ez utóbbi lehet a korábban bejelentett Galaxy Light koncepció. A Geely azonban nem árult el részleteket, mondván, hogy a műszaki részletek a bevezetéshez közelebbi időpontban következnek.

Az új Geely sorozatnak két modellcsaládja lesz: az L a plug-in hibrideket, az E pedig a tisztán elektromos autókat jelenti majd. A PHEV-ek a Geely és a Volvo E-CMA platformjára épülnek, míg a tisztán elektromos autók a vállalat SEA platformján foglalnak majd helyet.

Minden plug-in modell a Geely NordThos 8848-as hajtásláncát használja majd. A vállalat legújabb generációs dedikált hibrid motorjának hőteljesítménye 44,26 százalékos. A hajtáslánc az iparág első prediktív energiagazdálkodási rendszerét is használja, amely a korábbi hibrid motorokhoz képest akár 15 százalékkal is javítja az üzemanyag-hatékonyságot.

A Galaxy sorozat lesz az első, amely a Geely Aegis akkumulátor-biztonsági rendszerét is alkalmazza, amely közvetlen ütközéskor védi a pakkot, és megelőzi a hőmérsékleti túlterhelést.

FORRÁSelectrive.com
Előző cikkMegjelent az új peugeot 508 PHEV
Következő cikkA Subarunak új vezérigazgatója lesz