A VW és a BMW csatlakozik az árháborúhoz Kínában

Az eladások visszaestek, ezért a VW és a BMW is jelentőset csökkent az áraikon kínában

0

A Volkswagen és a BMW jelentősen csökkentette elektromos járművei árát Kínában. Ez azután történt, hogy számos autógyártó elkezdte olcsóbban kínálni elektromos autóit, hogy növelje az eladásokat és csökkentse a készleteket az országban.

A Volkwagen FAW-Volkswagen és SAIC Volkswagen vegyesvállalatai akár 40 000 jüannal (5 796 dollárral) is csökkentik ID. modelljeik árát Kínában. Utóbbi esetében az ID.4 X, ID.6 X és ID.3 modell árai akár 30 000 jüannal (4350 dollár) is csökkentek, de a vásárlók állítólag egyéb, akár 10 000 jüan (1449 dollár) értékű kedvezményeket is kaphatnak a márkakereskedésekben – írja a CnEVPost kínai médium.

Az ok egyszerű: az eladások visszaestek. A FAW-Volkswagen állítólag 9572 darabbal kevesebbet adott el január-februárban, mint tavaly. Ez 8,3 százalékos visszaesést jelent.

Az ajánlat mindkét esetben csak korlátozott ideig érvényes, bár a végdátumot még nem közölték.

A BMW még lejjebb tornázza az árakat, és 100 000 jüant (kb. 14 500 dollárnak megfelelő összeget) levesz az i3-as eladási árából. Az autógyártó állítólag nehezen tudta eladni teljesen elektromos autóját Kínában. Még a hivatalos árcsökkentés előtt az ottani BMW-kereskedők a 3-as sorozatú szedán elektromos változatát, amelynek semmi köze az Európában forgalmazott i3-ashoz, akár 30 százalékkal a listaár alatt kínálták.

A VW és a BMW a legutóbbi gyártók, amelyek a jelek szerint reagáltak a Tesla által januárban kezdeményezett árcsökkentési hullámra, amikor a Model Y árai 29 000 és 48 000 jüan között csökkentek, a hajtási opciótól függően. Kínában többek között a Xpeng is követte a példát, akárcsak a Nissan, a Ford és a Toyota.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

FORRÁSelectrive.com
Előző cikkA pletykák szerint az LG és a Panasonic szállítja a Tesla 4680-as akkumulátorcelláit
Következő cikkA Mazda új vezérigazgatót nevezett ki Masahiro Moro személyében