A Ford visszahozza a Caprit elektromos modellként?

A For visszahozhatja az ikonikus Capri márkanevet

0

Brit médiaértesülések szerint a Ford felélesztheti a Capri típusjelzést a Volkswagen MEB platformján alapuló második európai elektromos modellje számára. Ez azonban valószínűleg nem a legendás sportkupé utódja lesz.

A Ford néhány nappal ezelőtt mutatta be első MEB-alapú járművét, amelyet Explorer névre keresztelt. A Ford nagyjából egy évvel ezelőtt megerősítette, hogy tervez egy második MEB modellt. Az Explorerhez hasonlóan az autógyártó hat év alatt 600 000 darab eladását tervezi.

A Sun és az Autocar beszámolói szerint a Ford azt tervezi, hogy a második MEB-modellhez visszahozza az ikonikus Capri márkanevet. A korábbi kétajtós sportkupéval ellentétben az új modell egy crossover lesz, két további ajtóval és modern formavilággal – írták. „A retro dizájn nem visz minket előre. Mindig teljesen új értelmezésről van szó: ez teszi érdekessé” – mondta az Autocarnak Amko Leenarts, a Ford európai vezető

formatervezője.

Az, hogy a Ford nem riad vissza attól, hogy ikonikus márkaneveket használjon teljesen más (elektromos) modellcsaládokhoz, már közismert. Elvégre a Mustang Mach-E elektromos SUV-nak kevés köze van a legendás Mustang kupéhoz. Még az amerikai Ford Explorer modellnek, mint ötméteres SUV-nak sincs köze a most bemutatott, 4,45 méter hosszú MEB SUV-hoz.

FORRÁSelectrive.com
Előző cikkHáromszoros győzelem a Jaguar-nak a Formula E brazíliai fordulóján
Következő cikkZakłady Bukmacherskie I Kasyn