Továbbfejlesztett akkutechnológiával támad az új Kia EV3

A dél-koreai márka a jövő héten leplezi le a legújabb villanymodelljét, amellyel még szélesebb társadalmi rétegek előtt nyithat utat a villanyautózás felé.

0

A Hyundai-Kia cégcsoport nagy utat járt be az elektrifikáció terén az elmúlt években. Az IONIQ 5 és az EV6 modellek megjelenése óta már az új Niro EV, az IONIQ 6, valamint az EV9 modelleket is megismerhettük a konszerntől, most pedig egy még érdekesebb lépcső következik.

Május 23-án jön ugyanis az eddigi legkisebb E-GMP-platformra épülő modell, az EV3 világpremierje. Az új jövevény az ígéretek szerint az eddigi modellekhez képest elérhetőbb áron kerül majd forgalmazásra, így sokak előtt megnyithatja az utat a villanyautózás felé.

Az új EV3 egy vadonatúj, továbbfejlesztett akkumulátorcsomaggal érkezik, amely iparági források szerint a HLI Green Power akkumulátorait jelentheti. Ez az akkugyártó egyébként a Hyundai Motor Group és az LG Energy Solution közösen létrehozott vállalata. A gyár Indonéziában, azon belül a Karawang New Industrial Complex területén található, ahol nem túl régen immár megkezdték a tömegtermelést is.

Az itt alkalmazott technológia egyébként lítium-ion akkumulátorokra specializálódott, a kész termékek pedig tartalmaznak nikkelt, kobaltot, mangánt, valamint alumíniumot is. Ezeknek az akkumulátoroknak az egyik legnagyobb előnye, hogy miközben növekszik a teljesítmény, a kémiai stabilitásukat is megőrzik, így tökéletesen illeszkednek majd a Kia újgenerációs és nagyteljesítményű villanymodelljeihez.

Izgalmas autónak ígérkezik, kíváncsian várjuk!

FORRÁSKia Worldwide
Előző cikkA Tesla bővítette az FSD v12-hozzáférők körét
Következő cikkTesla FSD V12.4 – Frissítések és megjelenés