Pontosan ebben rejlik a Kia Soul EV és hatótávolságának ereje. A kicsit szögletes modell hatótávolsága autópályán nem kiemelkedő, de a városi EPA értéke igazán figyelemre méltó. Az összes új elektromos Kia és Hyundai nagyot megy a hatótávot érintően. Ide tartozik a Kia Niro EV és a Hyundai Kona Electric is, melyek mindketten meghaladják a 370 kilométeres kombinált távolságot az Amerikai Környezetvédelmi Hatóság (EPA) adatai szerint. A Kona éppenséggel 415 km-t is megtesz egy töltéssel.

Hivatalosan a 64 kWh-s akkumulátorral felszerelt új 2020 Soul EV 391 km-es kombinált hatótávolsággal rendelkezik. Ez már első látásra meggyőző, de ha egy kicsit jobban megnézzük a számokat, azt látjuk, hogy a Soul EV kimondottan a városi vezetésre termett.

Az EPA adatbázisa szerint a Soul EV a következő hatótávokkal bír:

  • Városi hatótáv: 432 km
  • Autópálya hatótáv: 340 km
  • Kombinált hatótáv: 391 km

Fontos megjegyezni, hogy az adatbázis szerint a kombinált hatótávot a Kia önként csökkentette 395-ről 391 km-re.

Összehasonlításképpen, a Kia Niro EV, melynek kombinált hatótávja 384 km, az alábbi EPA mutatókkal rendelkezik:

  • Városi hatótáv: 416 km
  • Autópálya hatótáv: 343 km
  • Kombinált hatótáv: 384 km

Itt nincs szó önkéntes változtatásról.

A Hyundai Kona Electric könnyedén veri a mezőnyt a városi hatótávolságban a maga 457 km-ével (autópályán 363 km, 415 km kombinált), de ha a városi elektromos hatótáv alapján akar valaki dönteni a Soul EV és a Niro EV között, akkor egyértelműen a Soul EV a jobb választás. Most már csak az elektromos Soul árazását kéne tudni, de ez az információ csak később lesz nyilvános.