Pontosan ebben rejlik a Kia Soul EV és hatótávolságának ereje. A kicsit szögletes modell hatótávolsága autópályán nem kiemelkedő, de a városi EPA értéke igazán figyelemre méltó. Az összes új elektromos Kia és Hyundai nagyot megy a hatótávot érintően. Ide tartozik a Kia Niro EV és a Hyundai Kona Electric is, melyek mindketten meghaladják a 370 kilométeres kombinált távolságot az Amerikai Környezetvédelmi Hatóság (EPA) adatai szerint. A Kona éppenséggel 415 km-t is megtesz egy töltéssel.

Hivatalosan a 64 kWh-s akkumulátorral felszerelt új 2020 Soul EV 391 km-es kombinált hatótávolsággal rendelkezik. Ez már első látásra meggyőző, de ha egy kicsit jobban megnézzük a számokat, azt látjuk, hogy a Soul EV kimondottan a városi vezetésre termett.

Az EPA adatbázisa szerint a Soul EV a következő hatótávokkal bír:

  • Városi hatótáv: 432 km
  • Autópálya hatótáv: 340 km
  • Kombinált hatótáv: 391 km

Fontos megjegyezni, hogy az adatbázis szerint a kombinált hatótávot a Kia önként csökkentette 395-ről 391 km-re.

Összehasonlításképpen, a Kia Niro EV, melynek kombinált hatótávja 384 km, az alábbi EPA mutatókkal rendelkezik:

  • Városi hatótáv: 416 km
  • Autópálya hatótáv: 343 km
  • Kombinált hatótáv: 384 km

Itt nincs szó önkéntes változtatásról.

A Hyundai Kona Electric könnyedén veri a mezőnyt a városi hatótávolságban a maga 457 km-ével (autópályán 363 km, 415 km kombinált), de ha a városi elektromos hatótáv alapján akar valaki dönteni a Soul EV és a Niro EV között, akkor egyértelműen a Soul EV a jobb választás. Most már csak az elektromos Soul árazását kéne tudni, de ez az információ csak később lesz nyilvános.

Előző cikkAz elektromos Porsche Macan Coupe verziót is kaphat
Következő cikkA Geely új teljesen elektromos márkát indít és egy új felsőkategóriás szedánt mutat be