A frusztrálóan rövid anyagban a Honda elektromos dirtbike-jának első bemutató futama látható. A video leírásában az alábbi információk szerepelnek: „Az elektromos CR prototípus a Tokyo Motorcycle Show kiállításon került bemutatásra, a japán motocross bajnokság első fordulója előtt 2019. április 14-én.”

A húsz másodperces videó itt megnézhető:

https://www.youtube.com/watch?v=jC1uuzRodfc

A versenyző amúgy Kazumasa Masuda. A motor bemutatása nem kapott túl nagy nemzetközi visszhangot, viszont ez könnyedén betudható annak, hogy egyszerűen elveszett a rengeteg bemutatott újdonság között. A Tokyo Motorcycle Show két főcsarnoka kb. 900 m2-en terül el, itt azért elfér egy-két dolog.

Ami kiderül a videóból, az meggyőző. A motor könnyedén és gyorsan indul a sárosnak tűnő pályán. Mivel egy prototípusról beszélünk, sok részletet még nem tudunk magáról a motorról. A Honda sem tett közzé még adatokat, így erre még várni kell egy ideig. Azonban ha a prototípusoktól megszokott utat fogja bejárni, akkor a végleges verzió nem nagyon fog hasonlítani arra, amit a videóban látunk.

Noha sok startup cég vágott bele elektromos motorok gyártásába verseny- és utcai használatra is, a nagy motormárkák eddig nem nagyon tartják a lépést az időkkel. Nem volt eddig jellemző, hogy meglévő motorjaiknak elektromos változatot készítsenek, és új elektromos motorok kialakításában sem jeleskedtek eddig. De a változás szele szép lassan őket is eléri. A Harley Davidson nemrég nagy csinnadrattával bemutatta a LiveWire-t, és megrebesgette, hogy további, kisebb elektromos járművek is szerepelnek a terveik között. A Yamaha is belépett az elektromos piacra a TY-E elektromos motorral. Ezeken kívül viszont eddig nem sok újdonságot hallottunk a nagyágyúktól, de ami késik, valószínűleg nem múlik.

Előző cikkElektromos töltők a horvát autópályákon
Következő cikk2019 márciusában a Jaguar több mint 2000 I-PACE-t adott el