Noha a Jaguar I-PACE több elismerést is bezsebelt megjelenése óta, egyelőre sok piacon még nem feltétlenül kapkodnak érte. A Jaguar Land Rover anyavállalat vezérigazgatója Dr. Ralf Speth egy nemrég adott interjúban kifejtette, hogy egyelőre ezen nincs mit aggódni, hiszen ennek okai az akkumulátor-ellátás és az árak mögött rejtőznek.

Dr. Speth az Automotive News Europe-nak azt nyilatkozta, hogy az I-PACE iránt igenis nagy az érdeklődés világszerte. Külön kiemelt Németországot, ahol a kereslet megelőzi a kínálatot.

 „Az elektromos autók esetében nem az a kérdés, hogy hány autót tudok megépíteni, hanem, hogy hány akkumulátort tudok venni” – mondta Dr. Speth az interjúban.

Az elektromos játszmába belevágó autógyártók számára az akkumulátor-ellátás problémája nem új keletű. Még a saját üzemmel rendelkező Tesla is a vártánál lassabban tudja őket gyártani, aminek köszönhetően nem sikerült a Model 3-at érintő produkciós célokat határidőre elérniük. És ez a probléma várhatóan egyre nagyobb lesz, ahogyan egyre több elektromos modell kerül piacra.

Dr. Speth azt is kiemelte, hogy emellett a töltő-infrastruktúrát érintő akadályok azok, amik miatt a „vastag pénztárcával” rendelkező vásárlókat nem sikerült még meggyőzni. Az I-PACE az autógyártó jelenlegi kínálatának felső árkategóriájába tartozik, és nem tűnik úgy, hogy ez mostanában változna, mivel az igazgató szerint a megnövekedett kereslet miatt az akkumulátorok ára csak növekedni fog.

A Jaguar Land Rover az elmúlt időszakban tapasztalt veszteségek és az átfogó takarékossági intézkedések miatt inkább a nagyobb árrésű elektromos autókra koncentrál. Mindezek ellenére nem jönne rosszul, ha az I-PACE eladási mutatói egy kicsit jobbak lennének, főleg úgy, hogy hónapokkal meg tudták előzni a konkurenciát, mint például az Audi E-Tron-t, vagy a nemsokára érkező Mercedes-Benz EQC-t, amelyek minden valószínűség szerint meg fogják nehezíteni a Jaguar dolgát.

Előző cikkA 2019 áprilisában Amerikában eladott Jaguarok tizede elektromos volt
Következő cikkBemutatjuk a Volkswagen új elektromos autóit – I. rész