Az új, tisztán elektromos hatüléses járgányok kis sebességgel fogják a látogatókat és a személyzetet szállítani a 2020-as olimpia és paralimpia alatt. Három sor ülés lesz benne, és a második sor behajtásával a kerekes székesek számára is  használható, sőt ha kell, hordágyak szállítására is alkalmas lesz.

A Toyota a tervek szerint 200 kisbuszt tervez majd kiadni, amelyek a különböző helyszínek, események, és az olimpiai falu között fognak utasokat szállítani. Hivatalos info még nincs az energiakapacitásról, de a tervek szerint rövid, körülbelül 100 km-es hatótávot, és 19 km/h-s végsebességet fognak kapni.

A Toyota a transzferjárművet két szolgáltatás betöltésére tervezte meg. Az első verzióban a jármű az „utolsó mérföld” utazást biztosítaná, amelyekkel a zsúfolt és nagy tömegekkel járó eseményhelyszínek könnyebb megközelíthetőségét tenné lehetővé a sportolók, személyzet, idősek, testi fogyatékosok, várandós anyukák, családok és kisgyermekek számára.

A második verzióban pedig az ülések felhajtásával hordágy szállítására lesz alkalmas a busz, így sérülések vagy balesetek esetén biztonságosan juttatják el az embereket az orvosi segítséghez.

Előző cikkVan olyan villanyautó, amelyik a falon is tud parkolni
Következő cikkÖn tudja Elon Musk milyen Teslával jár?