A Volvo Buses nyerte el az egyik legnagyobb elektromos buszokra kiírt pályázatot Európában, melynek eredménye az, hogy 160 új busz kerül szolgálatba Svédországban, a Göteborg régióban.

Eredetileg csak 30 buszról volt szó, de a helyi tömegközlekedési vállalat, a Västtrafik úgy döntött, hogy rendelnek még 130-at. A már meglévő 60 busszal együtt a flotta 2020 végére 220 járművel fog rendelkezni.

A 220 busz azt jelenti, hogy ez lesz Svédország legnagyobb elektromos buszflottája. Mivel más országokban is már három számjegyű rendeléseket adnak le, úgy tűnik, Európa idén kezdi el igazán komolyan venni az elektromos tömegközlekedést.

Lars Backström, a Västtrafik vezérigazgatója így nyilatkozott a téma kapcsán:

„Az elektromos városi tömegközlekedésre való átállás kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy elérjük a saját magunk által kitűzött magas környezetvédelmi célokat. Ugyanekkor csökken a zaj és az emisszió is, aminek köszönhetően az emberek jobban érzik magukat, és így vonzóbb városokat tudunk építeni. Nagyon jó dolog a fejlődés élvonalában lenni, és reméljük, hogy más régiókat is arra inspirálunk, hogy hasonló lépéseket tegyenek meg.”

Előző cikk644 kilométeres hatótávval érkezik az elektromos Cadillac SUV
Következő cikkAz átlagosnál háromszor gyorsabb töltőket telepít a Shell, ráadásul kétszázat