A Model 3 kialakítása során a Tesla beépített egy, a visszapillantó tükörben elhelyezett és a vezetőfülkére irányított kamerát is. Ennek már két éve, de a kamerarendszer eddig még nem került aktiválásra.

Hivatalosan még nem kezdik meg használni őket, viszont most új részletek derültek ki a tervezett alkalmazásról. A kamera képes lesz arcról felismerni az utasokat, és így automatikusan be tudja kapcsolni a személyre szabott beállításokat, például a vezetőülést, a tükröket, a rádiót, vagy a vezetési módot. Ez a rendszer amúgy olyan formában már működik, hogy gombnyomásra beállnak a preferált beállítások, az újdonság az lenne, hogy mindez automatikusan történik.

Elon Musk egy friss interjúban is megemlítette a kamerákat. Arról beszélt, hogy miután megérkezik az önvezetés és a robot taxi flotta, az utasok egyre komolyabb személyre szabást fognak preferálni. Így nem egy olyan érzés lesz, mintha idegen autóba ülnénk be, hanem az autó egyből felismer, és a mi személyünkre szabja a beállításokat.

Előző cikkÚj képen látható a Fisker elektromos SUV
Következő cikkTesla Q2 eredmények: több mint 6,3 milliárd dolláros árbevétel