Mérföldkőnek számító megrendelést kapott a Blue Bird, több mint 100 darab teljesen elektromos iskolabusz legyártását kérvényezték az amerikai illetőségű cégtől.

A Blue Bird Corporation három különböző elektromos típussal kívánja forradalmasítani a klasszikusan sárga iskolai buszok világát:

  • All American RE Electric
  • Micro Bird G5 Electric
  • Vision Electric
A Blue Bird által kínált modellek

A cég közléseiből az is kiderült, hogy modelltől függően a hatótáv 100-120 mérföld, azaz 160-193 km között ingadozik majd.

Az első modelleket már üzembe is helyezték Kaliforniában, Észak-Dakotában és Washingtonban, a további buszok pedig 2019 végétől Colorado, New Jersey, New York államban, illetve Quebec tartományban szállítják majd a diákokat.

Blue Bird All American RE Electric

Phil Horlock CEO elmondása szerint hatalmas érdeklődés mutatkozik az elektromos buszokra való váltás iránt:

“Kimagasló érdeklődést tapasztaltunk a 100%-ban elektromos iskolabuszaink iránt. Az országot egyre inkább foglalkoztatja az elektromobilitás kérdése, gyors növekedésre számítunk az elektromos iskolabuszok terén. Egyre több kerületben foglalkoznak a zéró-kibocsátású járművekkel, elkezdték felismerni azokat az előnyöket, amelyeket buszaink nyújthatnak a helyi közösségeknek.”

FORRÁSinsideevs.com
Előző cikkKülönféle elektromos járművekkel készül a Toyota a tókiói olimpiára
Következő cikkSzeptemberben érkezik a Hyundai retro-stílusú elektromos autója