A Ford tavaly jelentette be, hogy a „Team Edison” vállalati csapat megalakításával komoly elektrifikációba vágnak bele. Azt is megtudtuk, hogy a belsőégésű motorokat érintő befektetések egyharmadát az elektromos autókra csoportosítják át. Majd nem sokkal később elő is álltak az első következő generációs elektromos koncepcióval, amit a Mustang ihletett.

A mai napig csak ízelítő információkat kaphattunk az autóval kapcsolatban, de a Ford most megosztott egy pár képet a prototípusról, miközben épp egy téli tesztelést végez. Ez nem véletlen, mivel a Ford szeretné eloszlatni a villanyautókat körülvevő olyan elavult tévhiteket, mint például, hogy az elektromos autók hidegben nem mennek jól. Erről így nyilatkoztak:

„A Fordnál komolyan vesszük azt, hogy az autókat extrém körülmények között is teszteljük. És noha igaz, hogy extrém körülmények között lehet számítani részleges hatótáv-csökkenésre, ez nem egyik pillanatról a másikra fog kiderülni. Hiszen azt is észrevesszük, hogy télen ugyanannyi benzinnel kisebb távolságot tudunk megtenni, vagy nyáron, amikor végig megy a légkondi.”

Minderről egy videót is megtekinthetünk.

Természetesen az álcázó festés miatt annyira sokat nem lehet kivenni a kocsi kialakításából, és hivatalos infókat sem tett eddig közzé a Ford a specifikációkkal kapcsolatban. Mindössze annyit tudunk, hogy egy Mustang-ihlette elektromos crossover lesz, a megcélzott hatótávolság pedig kb. 480 km.

 A Ford az autót a Tesla Model Y versenytársának szánja. Joe Hinrichs, a Ford globális tevékenységiért felelős elnöke szerint az autó 2020 őszén érkezhet meg az autószalonokba, körülbelül akkor, amikor a Tesla megkezdi a Model Y elektromos SUV kiszállításait.

Előző cikkA BRP új elektromos koncepciókkal állt elő: elektromos motor, gokart, jet ski, és még sok más
Következő cikkMeglepő fordulat, csak 2020-ban érkezik az ID.3