Tovább bővült az ország legnagyobb töltőhálózata

Újabb töltőállomásokat adott át Magyarország legnagyobb és legolcsóbb töltőszolgáltatója, a MOL. Az újabb villámtöltőkkel még könnyebbé vált a hosszútávú e-autózás.

0

Kérdés nem fűződik ahhoz, hogy a villanyautók tömeges elterjedéséhez az otthoni töltési lehetőségeken túl a hosszabb távolságok áthidalása érdekében kulcsfontosságú szerepet játszanak a nyilvános villámtöltők.

Az elmúlt években szép ütemben fejlődött a magyarországi töltőinfrastruktúra, de fejlődésnek továbbra is maradt bőven tér. Több cikken keresztül hasonlítottuk már össze az oldalunkon a különböző szolgáltatókat árazás és elérhetőség szempontjából, valamennyi szempont vonatkozásában a MOL Plugee töltőhálózata jött ki nyertesként.

Azon túlmenően, hogy már most a MOL kínálja a legtöbb villámtöltőt az országban és az eredeti 129 Ft/kWh díjszabása is átlagosnak titulálható volt, a legnagyobb magyar vállalat vezetése úgy döntött, hogy a felhasználókat idén nyártól egy jól használható mobilapplikációval és 99 Ft/kWh díjszabással várja tölteni.

A kiegészítő szolgáltatásokon kívül a töltők telepítése sem állt meg. A NEXT-E program keretein belül a MOL 59 villámtöltő telepítését vállalata Magyarországon, közülük 5 ultragyorstöltőt 150 kW töltési teljesítménnyel. 

A MOL munkatársai a héten tájékoztatta oldalunkat azzal kapcsolatosan, hogy sikeresen üzembe helyeztek három új villámtöltőt a következő címeken:

  • 8621 Zamárdi, Endrédi út 36.
  • 8638 Balatonlelle, M7 autópálya I. (kimenő)
  • 8638 Balatonlelle, M7 autópálya II. (bejövő)

A remek elhelyezésű töltőállomásokon a MOL Plugee hálózatában már jól megszokott EFACEC QC45 típusú töltőberendezések üzemelnek, melyek meghibásodása a tapasztalatok szerint egyáltalán nem jellemző. A többi MOL töltőhöz hasonlóan egyenárammal (DC) képes egyaránt a CHAdeMO és CCS szabványon keresztüli töltésre 50 kW teljesítménnyel, váltóárammal pedig sokak örömére 43 kW-tal is képesek tölteni.

A többi, immáron országosan 46 darab berendezéshez hasonlóan a töltés indítható kedvezményesen a MOL Plugee alkalmazásból, valamint kevésbé gazdaságosan a 0-24 órában nyitvatartó, töltőállomások mellett lévő üzletekben vásárolt csomaggal a kútkezelő segítségével.

Előző cikkA MOL mostantól átvállalja a töltés költségét
Következő cikkHasznos hazai töltésiformáció applikáció
Fischer András
Ötödik éve az elektromobilitás frontvonalában harcoló újságíró.