Az EKPO jelentős üzemanyagcella-alkatrész rendelést jelent be Európának

Egy európai autógyártó egy jövőbeli sorozatgyártású járműhöz rendelt üzemanyagcella-készletet.

0

Az EKPO Fuel Cell Technologies, az ElringKlinger és a Plastic Omnium közös üzemanyagcellás vállalkozása egy meg nem nevezett európai autógyártótól kapott megrendelést egy jövőbeli sorozatgyártású járműben használatos üzemanyagcellakészletre.

A megállapodás egy egyedi csomag kifejlesztésére vonatkozik a globális OEM jövőbeli üzemanyagcellás járművéhez, amelynek nevét nem hozták nyilvánosságra. A megrendelés a fejlesztésen kívül prototípusok szállítását is magában foglalja, és egy egyszámjegyű millió eurós nagyságrendű volument jelent. A cellák szállítása a tervek szerint még idén megkezdődik.

„Megrendelőnknek szigorú minőségi követelményei vannak a járműveivel és a hozzátartozó gyártási feltételekkel kapcsolatban. Annál nagyobb örömünkre szolgál, hogy fejlesztéseinkre és technológiai szakértelmünkre alapozva meggyőző ajánlatot tudtunk tenni” – mondta Dr. Gernot Stellberger, az EKPO Fuel Cell Technologies ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „A hidrogén kulcsfontosságú szerepet játszik energiahordozóként az karbon-semlegesség felé vezető úton. A legújabb szerződés jól mutatja, hogy a hidrogén a személyautós közlekedés terén is egyre nagyobb jelentőségre tesz szert. Az EKPO üzemanyagcella-technológiája ehhez megfelelő megoldásokat kínál”.”

Az EKPO Fuel Cell folyamatosan növeli üzleti tevékenységét világszerte, és tavaly szeptemberben bejelentette egy hasonló szerződés megkötését Európában. A közös vállalkozás azonban nem kizárólag az európai OEM-gyártókra összpontosít, és tavaly leányvállalatot indított Kínában, miután bejelentette, hogy 2021 végén tervezi a piacra való belépést. Ez meglehetősen lenyűgöző időzítés, tekintve, hogy az üzemanyagcellás alkatrészgyártó csak 2020 októberében alapították.

FORRÁShttps://www.electrive.com/
Előző cikkA Renault bemutatja az új Megane E-Tech felszereltséget az Egyesült Királyságban
Következő cikkAz új szoftver és technológia lehetővé teheti a zökkenőmentes EV-töltést