A lépés az EV100 projekt része, melyet a The Climate Group non-profit szervezet hozott létre. Ahhoz, hogy egy vállalat csatlakozzon az EV100-hoz, hivatalosan is el kell köteleznie magát aziránt, hogy elektromos járműveket integrál az eszközparkjába, vagy, hogy elektromos töltőket létesít a területén a személyzet és az ügyfelek számára.

Az ígéret részeként az osztrák posta több mint 9 ezer járművét fogja elektromos meghajtásúra váltani. A posta vezérigazgatója Georg Pölzl szerint „Az osztrák posta 2011 óta számol az elektromos járművekkel a szén-dioxid független kezdeményezésének keretében. Körülbelül 1600 elektromos kerékpár, moped, quad és autó vesz részt az osztrák posta mindennapi munkájában.”

A svájci posta leányvállalata, a Post CH, is bejelentést tett, több mint 10 ezer járművét fogja elektromosra cserélni az EV100 programhoz való csatlakozás részeként. A vállalat már elektrifikálta a hatezer háromkerekű járműből álló postai kézbesítő flottáját. Az új tervek szerint 4600 csomagszállító furgon (3,5 tonnáig) és 180 szolgálati autó fog elektromosra váltani 2030-ig, amennyiben a piaci kínálat, a működtetés, és az ingatlankörülmények ezt lehetővé teszik. A Post CH összes elektromos járműve 100%-ban megújuló energiát használ.

Az EDP portugál villamos-energia vállalat és az új-zélandi Meridian Energy is ígéretet tett a flottájuk további elektrifikálására. A négy vállalat együtt 22 ezer fosszilis üzemanyagot alkalmazó járművet fog elektromosra cserélni.

A The Climate Group adatai szerint az EV100 kezdeményezéssel 2030-ig több mint 2 millió jármű elektrifikálását mozdítja előre.