A Ford nemrég tette közzé, hogy az új Escape 2020-ban fog megjelenni, de az amszterdami bemutató eseményen emellett további érdekes információk is elhangoztak. Körülbelül egy évvel ezelőtt hozták nyilvánosságra, hogy egy teljesen elektromos Mustang-alapú crossover járműven dolgoznak, és az Escape-et érintő felhajtás mellett fény derült ennek a projektnek is egy-két részletére.

De mit is szivárogtatott ki a Ford Amszterdamban? Először is, a lényeg, hogy a jármű a Mustangra támaszkodik. A jelenlegi Mustanghoz hasonló, de nem megegyező méretekkel fog rendelkezni. Azt viszont még nem tudjuk, hogy fogják hívni. Hivatalos elnevezése még nincs, de az nem valószínű, hogy Mustang lesz a neve. Korábban szó volt arról, hogy a Ford újra előveszi a beszédes Mach 1 nevet, de végülis nem így lett. Mivel a Falcon gyártását hivatalosan befejezték Ausztráliában, ez egy tökéletes alkalom lenne arra, hogy visszatérjen a név. De mivel egy teljesen elektromos járműről beszélhetünk akár még a Lightning is újra szóba kerülhet.

A teljesítményről még nincs konkrét információ, csak annyi, hogy két hatótávolság opcióval fog rendelkezni, melyek közül a nagyobb 600 km lesz a becslések szerint. A Teslához hasonlóan a Ford elektromos autója digitális vezetőfülkét, nagy érintőképernyőt, és OTA szoftverfrissítéseket fog kapni.

A Fordnál más elektromos projektek is kidolgozás alatt állnak, a részletek még nem tiszták, de esély van egy Volkswagennel való együttműködés lehetőségére is. A Mustang-alapú modell azonban mindettől független, és 2021 körül találkozhatunk vele először a bemutatótermekben. A Ford azt ígérte, hogy novemberben fog több információt megosztani a crossover autójával kapcsolatban.

Előző cikkA Jaguar újrahasznosított alumíniumot tesz új autóiba
Következő cikkMég idén bemutatkozik a teljesen elektromos Volvo XC40