A bejelentés szerint a sztenderd hatótávos opció mostantól fogva nem választható ki az online konfigurátorban. Azoknak akik, már megrendelték, a Tesla a „sztenderd hatótáv plusz” opciót fogja kiszállítani.

A Tesla szerint ettől függetlenül továbbra is megrendelhető az autó, de az „étlapon” nem fog szerepelni. A sztenderd hatótávos és a hosszútávos hátsókerék meghajtás is csak úgy lesz elérhető, ha a vásárló felhívja, vagy személyesen meglátogatja az üzletet és külön érdeklődik iránta. Ez a megoldás pont ellenkezik a Tesla korábbi álláspontjával, miszerint azt tervezik, hogy autóikat csak online lehessen megrendelni.

A Tesla azt is hozzátette, hogy minderre azért kerül sor, mert a sztenderd plusz olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy egyszerűbb, és költséghatékonyabb, ha alapból csak azt gyártják. A modell kiszállítása nemsokára megkezdődik azok számára, akik az előző hónapban letették a foglalót.

Mindemellett a Tesla azt is közzétette, hogy a robotpilóta alaptartozéka lesz a teljes sorozatnak. Ez egy kicsit az árat is meg fogja dobni, de valamivel olcsóbb lesz, mintha választott opcióként lett volna hozzáadva az autóhoz.

A Tesla már korábban is csinált hasonlót, az évekig ígérgetett 40kWh-s Model S alapverziója helyett az azt már megrendelőknek felajánlotta, hogy vegyenek inkább egy 60 kWh-s változatot. Akkor az volt a Tesla stratégiája, hogy meggyőzték a vásárlót arról, hogy vegye meg az extrább változatot, mivel azt nem lehetett tudni, hogy az alapverzió mikor lesz elérhető. Majd miután így sokan a felturbózott változatok mellett döntöttek, a Tesla arra hivatkozott, hogy senki sem akarja az alapverziót megvenni. Viszont nehéz olyan autót venni, ami nem is létezik.

Előző cikkNézd meg, hogyan teljesít a Tesla a Nürburgringen!
Következő cikkA Tesla és a Panasonic felfüggeszti a Gigafactory bővítésére irányuló befektetéseket