„Több akkumulátoros autó is készül a Jaguarnál.” – nyilatkozta Ian Callum a New York International Auto Show kiállításon, hol az autógyártó megnyerte az Év Autója díjat az új, 2019 I-Pace elektromos crossoverrel. „Egyelőre csak ennyit árulhatok el.” A szűkszavú kijelentéshez annyit tett még hozzá Callum, hogy „amikor elektromos autót építesz, azoknak új autóknak kell lenniük. Ez nem arról szól, hogy akkumulátort teszünk egy régebbi modellbe. Az nem működne.”

Arról már korábban lehetett hallani, hogy a Jaguar tervezi az XJ teljesen elektromos változatát létrehozni. A Jaguar Land Rover azt nyilatkozta, hogy 2020-tól minden új, vagy jelentősen átdolgozott modelljéhez elektromos verziót is kínálni fog.

Az Év Autója díj mellett az I-Pace az Év Formatervezése és az Év Zöld Autója elismeréseket is bezsebelte. Nem most először ismerik el a Jaguart, az F-Pace, az autógyártó zászlóshajójának számító SUV-je 2017-ben lett az Év Autója.

Callum szerint a szedánokra szép jövő vár, még akkor is, ha jelenleg az SUV-k eladási mutatói a legjobbak. A Jaguar egy érdekes márka abból a szempontból, hogy több szedánjuk van (az F-Type, XE, XF és XJ), mint SUV-juk (I-Pace, E-Pace és F-Pace).

„A járművek eloszlása egyensúlyban van.” – mondta Callum. „Szerintem a szedánok nem fognak eltűnni, az emberek továbbra is vezetni fogják őket. A jelenlegi felhozatalt szép lassan le fogjuk váltani hasonló méretű autókra. Többet most még nem mondhatok, de az XJ-t le fogjuk cserélni, és előbb, vagy utóbb az XE és az XF helyett is új modellek fognak születni. Hiszek benne, hogy ez a típus örök, nem gondolom, hogy az SUV-k kiszorítanák őket.”

Előző cikkA Kia bemutatta az új, HabaNiro elektromos koncepciót
Következő cikkÍgy közlekedik önállóan egy Tesla Model 3 – Videó