Tesla 2019 Q1 kiszállítások

Ahogyan azt megszokhattuk, a Tesla leszállított járművei felelnek a bevétel nagy részéért, mivel jelenleg ez az autógyártó fő bevételi forrása. Ebben a témában már korábban kiadtak egy közleményt, melyben az áll, hogy az első idei negyedévben 77100 autót gyártottak és 63 ezret szállítottak le. Ez szép évről-évre való növekedést mutat, de a piac inkább a jelentős negyedévről-negyedévre való csökkenésre fókuszál, mivel az előző, 2018-as negyedik negyedévben rekordmennyiségű 90700 autót sikerült kiszállítaniuk.

Tesla 2019 Q1 bevételek

A Wall Street szerint a Tesla 5,779 milliárd dolláros bevételre tett szert az első negyedév során, az Estimize pedig egy kicsit nagyobb, 5,865 milliárdos értéket becsül. Természetesen mindkét összeg jóval kevesebb az előző negyedévinél, amikor is a Tesla 7,2 milliárd dollárral lett gazdagabb. A becsült csökkenés egyenes arányban van a már bejelentett, kiszállítások számában történ eséssel. Azonban, ha a becslések helyesek, még így is jóval jobb az eredmény, mint az egy évvel ezelőtti negyedévben, amikor ez az összeg mindössze 3,4 milliárd dollárt ért el.

Tesla 2019 Q1 részvények

Azt nehéz megbecsülni, hogy a Tesla részvényeken nyerni, vagy veszíteni lehet-e. A Wall Street szerint 1,21 dolláros veszteséggel kell számolni egy részvény után, de az Estimize ezt csak 79 centre teszi.

Mindezzel együtt nagy érdeklődéssel várjuk az eredményeket. Idén eddig a Tesla több furcsa döntést is meghozott, amik arra engedtek következtetni, hogy nem állnak túl jól pénzügyileg.

Előző cikkÚj vezérigazgató a Lucid élén
Következő cikkElektromos töltők a horvát autópályákon