Az idei New York International Auto Show kiállításon a Mercedes-Benz bemutatta az EQC Edition 1886-at és az új GLS modellt is. Britta Seeger, a Mecredes-Benz értékesítéséért felelős Daimler igazgatósági tag az esemény kapcsán megtartott sajtótájékoztatón osztott meg információkat az autógyártó jövőbeli terveiről, mely során kiderült, hogy tíz új elektromos modell már tervben van.

Emellett megemlítette a Sanghajban bemutatott GLB crossovert, ami kapcsán elárulta, hogy már idén nyáron elkészül a gyártási verzió, de egy még érdekesebb információt is megosztott, miszerint az EQB nevű elektromos verzió is érkezik, 2021-ben fogják bemutatni.

Korábban már kikerült egy pár kép az autóról az internetre, és a szélvédőn látható matricából kiderült, hogy elektromos meghajtással fog működni. Akkor arról szóltak a pletykák, hogy az autót EQB-nak fogják hívni, és ezt most Seeger meg is erősítette. A Mercedes szerint a jármű hatótávolsága 500 km körül lesz a WLTP szabvány szerint. Több részletet egyelőre nem lehet tudni, de legalább már nagyjából tudjuk, hogy mire számítsunk.

Előző cikkA Geely egy vadonatúj szedánnal indítja el a Geometry elektromos márkát
Következő cikkA BYD a buszoktól az egzotikus szuperautókig mindenre nyitott – és mindezt elektromosan