Két évvel ezelőtt vezetett be a Tesla legutóbb új biztosítási programot, ami először Ausztráliában és Hong Kong-ban mutatkozott be. Azóta ez számos országban is eljutott, köztük az Egyesült Államokba is. Ez volt a vállalat első lépése aziránt, hogy saját biztosítási termékeket hozzon létre.

Elon Musk most bejelentette, hogy májusban tervezik bevezetni a saját biztosításuk legújabb változatát, ami a CEO szerint nagyon is meggyőző lesz.

Musk szerint nekik jobb információik vannak a robotpilóta és egyéb biztonsági funkciók a vezetésre mért hatásáról, mint a biztosítócégeknek, sőt még azt is megrebesgette, hogy a Tesla képes felismerni, hogy mennyire veszélyesen vezetik a sofőrök az autóikat, és eszerint tudják állítani az értékeket.

A tavalyi év során több biztosítói is arról tett bejelentést, hogy emelik a Tesla autók biztosításának árait, mivel „abnormálisan magas” volta Tesla tulajdonosok által igényelt kifizetések száma, sok Teslás pedig arról panaszkodott, hogy többet kell fizetniük, mint más autók esetében.

Musk korábban azt mondta a témában, hogy a biztosítók nem versenyképes árakat kínálnak, amikor a Tesláról van szó, és arra bíztatta a tulajdonosokat, hogy váltsanak biztosítót, ha nem elégedettek. Emellett azt is megjegyezte, hogy a jövőben szoros együttműködésben fognak dolgozni a biztosítókkal, hogy az árak igazságosak lehessenek. Erre most amúgy is igény lesz, ahogyan az önvezető technológiák és az aktív biztonsági funkciók egyre elterjedtebbé válnak.

A legutóbbi hivatalos bejelentés szerint a Tesla egyelőre még a biztosítókkal együtt dolgozik, de nemsokára előállnak saját termékkel is.

Előző cikkA Tesla robotaxi szolgáltatása vagy megmenti, vagy csődbe viszi a vállalatot
Következő cikkA VW új elektromos SUV-ja vezeték nélküli töltéssel és negyedik szintű önvezetéssel érkezik a kínai piacra