A Volkswagen teljesen újragondolt, elektromos felhozatala, az „I.D.” sorozat kevesebb, mint egy év múlva már itt is van. A német autógyártó 2020-ban fogja megkezdeni az első I.D. árusítását. A flottában helyet kapott egy szedán amely a Tesla Model S versenytársa kíván lenni, egy-két nagyon meggyőzően festő crossover, egy hatchback és még az ikonikus kisbusz teljesen újjászületett változata is. Az első részben az I.D. sorozat első négy autóját mutatjuk be.

I.D. Hatchback

Mikor lesz kapható: 2020

A Volkswagen a 2016-os párizsi autókiállításon mutatta be az első I.D. koncepcióját, amivel az autógyártó elindította a ma ismert, nyolc autót magába foglaló elektromos sorozatát. A moduláris MEB platformot alkalmazó I.D. alapváltozata 48 kWh-s akkumulátort használ, amivel egy töltéssel 329 km-t tud megtenni, a prémium modell pedig 82 kWh-os akkumulátorával csaknem 600 km-es hatótávot kap.

Mindkét verzió 7,2 kW-os, vagy 11 kW-os fedélzeti töltővel, és 125 kW-os egyenáramú gyorstöltés kapacitással rendelkezik. A ferde hátú I.D. egyelőre csak Európában lesz elérhető.

I.D. Crozz

Mikor lesz kapható: 2020

Az eredeti I.D. Crozz koncepció a 2017-es Auto Shanghai kiállításon debütált, majd vadonatúj piros színekben Frankfurtban is megcsodálhatták a látogatók. Két elektromos motorja 225 kW-os teljesítményt biztosít.

I.D. Roomzz

Mikor lesz kapható: 2021

Az I.D. Roomzz a VW eddigi legnagyobb elektromos koncepciója. A háromsoros, 450 km-es hatótávú autót az idei sanghaji autókiállításon mutatták be. 82 kWh-s akkumulátora 302 lóerőt tesz lehetővé. 2021 közepén várható a megjelenése.

I.D. Buggy

Mikor lesz kapható: 2022 (talán)

Az I.D. Buggy a VW egyik legfrissebb elektromos koncepciója. A cuki nyitott tetejű cruisert a Geneva Motor Show-n láthatta először a közönség. 62 kWh-s lítium-ion akkumulátorával 201 lóerőre, valamint 349 Nm nyomatékra képes. A Buggy a sorozat legfürgébb tagja, 7,2 másodperc alatt gyorsul fel 96 km/h-ra.  Ha a VW úgy dönt, hogy belevág a Buggy gyártásába – mert ez még nem biztos – akkor is csak korlátozott számban fogja tenni.

Előző cikkA Jaguar vezérigazgatója szerint az akkumulátorok miatt alacsonyak az I-PACE eladási számai
Következő cikkA Hyundai felfejleszti az IONIQ-ot