Az olasz motormárka korábban sem titkolta, hogy az elektromos motorok felé kacsintgat, és Claudio Domenicali vezérigazgató is megerősítette az év elején, hogy az első elektromos motorjukon dolgoznak.

A Ducati nemrég egy ízelítő képet tette közzé, amin egy elektromos superbike illusztrációja látható:

Ebből az derül ki, hogy a Ducati valószínűleg úgy hozza létre első elektromos motorját, hogy mindeközben nem távolodik el a tőlük megszokott dizájntól és stílustól. A Ducati Elettrico nevet kapó motor jól láthatóan hasonlít a márka többi motorjaihoz, például a Ducati Panigale superbike-hoz.

Bal oldal: Ducati Elettrico (illusztráció). Jobb oldal: Ducati Panigale

Az elektromos meghajtásról még nem tudunk semmit, a képeken pedig azt látjuk, hogy külsőleg sok mindenben egyezik a Ducati jelenlegi felhozatalával.

Ne feledjük el azonban, hogy a motor egyelőre csak ezeken az illusztrációkon létezik, és nincs garancia arra, hogy ez az a motor, amin épp dolgoznak. De ha hiszünk a vezérigazgatónak, akkor nem lenne meglepetés, ha ez ehhez hasonló motorral rukkolna elő a Ducati az elkövetkező pár év során.

Sok motormárkának nem sikerül összeegyeztetni a megszokott formaelemeket az elektromos meghajtással. A Curtiss például úgy váltott át teljesen elektromosra, hogy még a nevét is megváltoztatta, a Harley-Davidson LiveWire-ja igazából nem több mint egy ügyes próbálkozás a tőlük megszokott stílus megtartására, és valljuk be, annyira nem is hasonlít a többi Harley-ra.

Mindez persze nem baj, mert az elektromos járműveknek nem is kell feltétlenül a benzines eredetikre hajaznia. Ez az Elettrico viszont ugyanolyan szexi és stílusos, mint bármelyik másik motorjuk. Úgy tűnik a Ducati az elektromos meghajtás terén is követendő példát mutat, és megmutatja, hogyan kell egy motormárkának belépnie a 21. századba.

Előző cikkElindult a Mercedes-Benz EQC gyártása
Következő cikkBemutatjuk a Volkswagen új elektromos autóit – II. rész