A Tesla márciusban mutatta be a közönségnek először a Model Y-t, a Model 3 platformján alapuló új elektromos crossovert Los Angelesben, ahol a bemutatón résztvevők közül páran egy tesztmenetre is beülhettek az autóba.

Ezután a Model Y egy rövid ideig megtekinthető volt a Tesla Palo Alto-i központjában és gyáraiban is, annak érdekében, hogy az alkalmazottak testközelből is megismerhessék az új autót.

Most, a ChargePoint elektromos töltővállalat osztott meg egy képet a twitteren, amin egy működő Model Y prototípust sikerült lefotózni az utcán. A kép készültének helyét nem tették közzé, de arra lehet következtetni, hogy San Jose-ban, Kaliforniában, a ChargePoint központjától nem messze lőtték.

Elképzelhető, hogy a Tesla a vállalat parkolójában lévő, 150 kW-os gyorstöltővel is ellátott töltőállomást látogatta meg.

A ChargePoint egy másik képet is megosztott:

Korábban már láttuk ezt a kamerával felszerelt Model S-t amikor a Tesla a Tesla Corsa esemény során rögzítette vele az történéseket. Így valószínűleg borítékolható, hogy a Tesla promóciós anyagot forgatott a Model Y prototípussal.

Amikor a Tesla idén márciusban bemutatta a Model Y-t, akkor azt mondta, hogy az elektromos crossover ára 39 ezer dollárnál fog kezdődni és hatótávolsága kb. 480 km lesz. A vállalat azóta módosította az árazást, miszerint a legalapabb verzió jelenleg 48 ezer dollártól rendelhető. A Tesla ezen kívül még azt is bejelentette akkor, hogy egy opcionális harmadik sor hozzáadásával az autó férőhelyeinek száma hétre is bővíthető. A Model Y kiszállítása a tervek szerint 2020 őszén kezdődne meg.

Előző cikkA Volskwagen több mint tízezer előrendelést fogadott az ID.3 kapcsán az első 24 órában
Következő cikk1400-nál is több Jaguar I-PACE-t adtak el áprilisban