A repülőgépek és a modern belsőépítészet világa ihlette 19_19 koncepció igazán egyedi, letisztult látványt nyújt. A Citroen idén ünnepli századik születésnapját, és ennek alkalmából egy olyan koncepciót hoztak létre, amely ötvözi a merész külsőt a 21. századi kényelemmel. Az új autó négy, külön konfigurálható üléssel, teljesen elektromos meghajtással, proaktív személyes asszisztenciával és önvezető technológiákkal rendelkezik.

A négy keréken mozgó nappali, azaz a 19_19, teljesen újraírja az autózásról alkotott képet és regeneráló és feltöltő utazást kínál. Amellett, hogy tökéletes nyugalmat és kikapcsolódást nyújt, a legmodernebb önvezető technológiák között is választhatnak az utazók. A műszerfalba épített személyes asszisztens átveszi a vezetési feladatokat az önvezető funkció során, és prediktív, valamint proaktív módon kommunikál az utasokkal, már előre megérezve egyedi igényeiket.

A futurisztikus, de egyben realisztikus 19_19 koncepció egy 100 kWh-s akkumulátort, összkerékhajtást és két motort kapott (egyet elöl, egyet hátul), amikkel 800 Nm nyomatékra és 340 kW-os teljesítményre képes. 5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, hatótávolsága pedig szinte hihetetlen, 800 km a WLTP szabvány szerint.

A 19_19 gyors töltő technológiát alkalmaz (600 km-nyi energiát képes bevenni 20 perc alatt), és a kábelmentes töltést is támogatja, mivel indukciós töltőrendszerrel van ellátva, amely képes vezetés alatt is közvetlenül tölteni az akkumulátort, amennyiben azt a közlekedési körülmények lehetővé teszik. A 19_19 minden típusú utazásra alkalmas, legyen az vidéki kiruccanás, kirándulás a hegyekbe, vagy egy hétvége a strandon. A 19_19 koncepció a párizsi VivaTech kiállításon fog bemutatkozni 2019 május 16-án.

Előző cikkA Rivian tesztvezetés programot indít az R1T-hez és az R1S-hez
Következő cikkA Volvo Polestar márkája a Brexit ellenére Nagy-Britanniában létesít K & F központot