Egyre több elektromos járművet adnak el az Egyesült Államokban, de az Amerikai Gépjármű Szövetség (AAA) felmérése szerint a vásárlók többsége még mindig tart tőlük, vagy nem lát tisztán a kérdésben.

10 válaszadóból mindössze 4 gondolta úgy, hogy 2029-re az Amerikában eladott autók többsége elektromos lesz. Ugyanekkor a felmérés arra is fényt derített, hogy az amerikaiak nagytöbbsége úgy gondolja, az önvezető autók népszerűbbek lesznek addigra az elektromos autóknál.

„Mindkét típusú jármű komoly szerepet fog játszani a jövőt érintő közlekedésben, hiszen az önvezető autók, amikor megérkeznek, minden valószínűség szerint elektromosak lesznek” – mondta Greg Bannon, az AAA autóipari ügyekért felelős igazgatója. „Annyi a különbség persze, hogy az elektromos autók már itt vannak, és az elmúlt években végbemenő karosszériában és hatótávolságban történő fejlődések hatására már sokkal komolyabb alternatívát jelentenek rengeteg Amerikai számára.”

A szövetség felmérése szerint noha 40 millió amerikai gondolja úgy, hogy a következő autója elektromos lesz, a nagytöbbséget még mindig aggasztja a hatótávolság és a vezetést érintő egyéb körülmények. A töltési helyszínekkel és a kezdeti magasabb kiadásokkal kapcsolatos félelmek csökkentek, de a tanulmányból az is kiderült, hogy még mindig több az elektromos autókkal kapcsolatos kérdés, mint a válasz.

„Jelenleg több mint 200 ezer elektromos jármű van az utakon országszerte, és szinte minden autómárka gyártja őket.” – mondta Bannon. „De sok más új gépjármű technológiához hasonlóan az Amerikaiak nem rendelkeznek minden kellő információval, ami nagyban hozzájárul az érdeklődés és a tettek között fennálló szakadék kialakulásához.”

Előző cikkVajon képes lesz a Nissan elég LEAF-et gyártani Európában?
Következő cikkA Panasonic szerint a Tesla Model Y gyártása akkumulátorhiányt fog okozni