Az Uber egyelőre nem tervezi, hogy az Elon Musk által kiszabott határidőre önvezető taxikat vezessen be. Dara Khosrowshahi a CNBC-nek nyilatkozott a vállalat a New York-i tőzsdére való bevezetése alkalmából, mely során megjegyezte, hogy ő nem sietné el az önvezető autók bevezetését. Elon Musk azt jelentette be nemrég a befektetői számára, hogy 2020 végére a Tesla egy millió önvezető képességgel rendelkező robot taxit fog az utcára küldeni.

„Azt gondoltam, hogy ha ezt meg tudja csinálni, akkor le a kalappal előtte. A mi hozzáállásunk egy kicsit konzervatívabb az érzékelő és térképező technológiát érintően. A szoftver előbb, vagy utóbb lehetővé fogja tenni mindezt. Szóval nem mondom azt, hogy az általa felvázolt jövőkép ne lenne reális, csak az idősávban nem értünk egyet.”

Khosrowshahi szerint az Uber még jó pár évre van attól, hogy mindenki számára elérhető önvezető taxikkal rukkoljon elő. A vállalat 2018 májusában leállította az önvezető járműtechnológiát tesztelő programját miután egyik autójuk egy olyan baleset részese volt, amely során egy gyalogos életét vesztette Arizonában. Decemberben azt nyilatkozták, hogy folytatni fogják a tesztelést Pittsburgh-ben és Arizonában is.

Az Uber amúgy nem teljesített túl jól a tőzsdén, csaknem 8%-al alacsonyabban zárta a napot ahhoz képest, ahol kezdték. Így a vállalat becsült értéke 70 millió dollár körül mozog, ami jóval a 2018-as értékek alatt van, amikor is 120 millió dollárra lehetett tenni ezt az értéket. Úgy hangzik, hogy az Uber józanésszel gondolkozik, nem próbál meg beteljesíthetetlen ígéreteket tenni, és semmiképpen sem tervezi azt, hogy az elsők legyen az önvezető technológiában.