A világ első teljesen elektromos prémium MPV-je március elején mutatkozott be a genfi autókiállításon. A Mercedes-Benz az EQV koncepcióval demonstrálja, hogyan nézhet ki az emisszió-mentes jövő ebben a szegmensben.

Az EQV koncepció most megtette az első nyilvános körét, méghozzá nem máshol, mint Barcelona szemet gyönyörködtető kikötőjében. A járműt a Mercedes egyaránt szánja családoknak, sportbarátoknak és transzferszolgáltató cégeknek is. Az EQV progresszív külsejével nem kis fennforgást okozott a divatról és művészetről is híres spanyol nagyvárosban.

Az EQV koncepció azonban nemcsak vonzó, hanem praktikus is, kimondottan a mindennapi emisszió-mentes elektromobilitás szempontjából. Az autó hatótávolsága 400 km és integrált gyorstöltő funkcióval rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy kb. 100 km-re elegendő energiát mindössze 15 perc alatt lehet rátölteni. Ezen kívül a jármű nagyfokú kényelmet is kínál, aminek legjobb példája az ülések különféle szögekbe való állíthatásának lehetősége.

Az EQV egy kompakt, 150 kW-os elektromos motorral rendelkezik, amely az első tengelyen helyezkedik el. 160 km/h-s végsebességével a városon kívül is teljes értékű vezetési élményt biztosít. Az energiát egy 100 kWh-s lítium-ion akkumulátor biztosítja, amit a jármű alvázára szereltek, hogy még több hely szabaduljon fel az utasok számára.

Nemsokára a Mercedes-Benz megteszi a következő lépést is: jelenleg is zajlik egy, az EQV koncepción alapuló sorozatmodell létrehozása, amelyet még idén be fognak mutatni a frankfurti IAA kiállításon.

Előző cikkMár most több mint 15 ezer regisztráció érkezett a Volkswagen ID.3-ra
Következő cikkLebutítják a Tesla Autopilotot az európai előírások miatt