Elon Musk kapja a 2019-es Stephen Hawking Díjat

Elon Musk is azok között van, akik 2019-ben megkapják a tudományos kommunikációért járó Stephen Hawking Díjat. A kitüntetést minden évben azoknak osztják ki, akik nagyban hozzájárulnak a tudományok iránti tudatosság növeléséhez. A SpaceX és Tesla vezérigazgató a díjat idén júniusban, Zürichben veheti majd át.

0
127

A 2015-ben alapított Stephen Hawking Díj nyerteseit három közösségből választják ki: a tudományos, a művészi, és a filmes közösségekből. Elon Musk az űrutazás terén elért hatalmas jelentőségű eredményeivel érdemelte ki a tudományos kommunikációért járó elismerést.  A díjat Musk júniusban, a Starmus Fesztiválon veheti majd át a fesztivál egyik alapítójától az asztrofizikus Brian May-től, aki nem mellékesen a Queen zenekar gitárosa. Az idei átadó az első, amit Stephen Hawking halála után rendeznek meg. Az idei Starmus Fesztiválon a tudományos élet legnagyobb alakjai is meg fognak jelenni, mint például Bill Nye, vagy az Apollo 11 egyik űrhajósa, Michael Collins.

Elon Musk mellett a két további díjazott nem más, mint Brian Eno, akinek a tudományok népszerűsítéséért tett erőfeszítéseit díjazzák, valamint Todd Douglas Miller rendező, aki az Apollo 11 c. dokumentumfilmjével alkotott maradandót azzal, hogy betekintést nyújtott a holdra lépés kulisszái mögé.

Nem ez az első elismerés, amit a Richard Dawkins által csak „korunk hőse”-ként nevezett Elon Musk bezsebelt az utóbbi időben. Idén januárban a CNET Roadshow díjátadón őt nevezték meg az autóiparban legtöbb változást elhozó személynek, majd 2018-ban az alkalmazottai által az egyik legjobb vezérigazgatónak is megválasztatott. Musk állítólag saját maga teszteli a Tesla önvezető technológiáját, és ha hihetünk egy két bennfentes információnak, akkor Musk az agresszív tesztek során gyakran „olyan szituációba hozza magát, amelybe a legtöbbünk nem szeretne kerülni”.