Usain Bolt cége 9999 dolláros elektromos autót mutatott be

A jamaikai ex-atléta Usain Bolt vállalata, a Bolt Mobility egy új elektromos autót mutatott be a VivaTech kiállításon Párizsban, amely a Bolt Nano nevet kapta.

0
188

Ez a Bolt első kétüléses járműve, a vállalat eddig csak elektromos robogókat gyártott (Bolt Original, Bolt One, Bolt Chariot), és kifejezetten bérjárműnek szánják.

Az új járgány 2020-ban érkezik majd igazán versenyképes 9999 dolláros áron. A Bolt Nano egy teljesen elektromos, kétüléses, négykerekű villanyautó, melynek használatát akkorra ajánlják, amikor az ingázó messzebbre utazik, társasága van, nagy csomagot szállít, vagy kedvezőtlen az időjárás. A Nano robusztus, biztonságos, belül pedig tágas, az utasok és a csomagok számára is.

Az érdeklődő kocsimegosztó vállalkozások egy 999 dolláros visszatérítendő foglaló letétele után adhatnak le előrendelést.

A Nano technikai információit még nem tették közzé, így a teljesítményét és a hatótávolságot egyelőre nem tudjuk, csak annyit, hogy az autót olyanok számára tervezték, akiknek egyhuzamban kevesebb, mint 15 mérföldet tesznek meg.

Kompakt méretének köszönhetően még a legszűkebb garázsba is be tud állni és könnyedén lehet vele manőverezni nagy forgalomban, valamint zsúfolt parkolóban is. A Bolt robogóihoz hasonlóan a Nano is cserélhető akkumulátorral rendelkezik, amivel egyszerre növeli saját élettartamát, és csökkenti a városok szén-dioxid lábnyomát.

A Bolt egy telekocsi-szolgáltatást elősegítő mobilapplikációval is előrukkolt, amely jelzi, hol van elérhető Bolt jármű, megadja az optimális útvonalat, és az érdekes látnivalókra is felhívja a figyelmet útközben. A Nano utasai így aktívan hozzá tudnak járulni a városi forgalom és környezetszennyezés enyhítéséhez, és közben még az utazás díját is el tudják osztani egymás közt. A Nano-val azon sem kell aggódni, hogy hol találunk parkolóhelyet, hiszen az út végén már várja az utasokat az e-scooter, amivel a szükséges „utolsó mérföldet” tehetik meg a végcélhoz.