Az olasz szuperautók gyártója korábban már kiadott egy hibridet, a LaFerrari-t, viszont ez az első alkalom, hogy olyan autót dob piacra, amelyet függetlenül, töltővel is lehet tölteni, valamint teljesen elektromos hatótávolsággal is rendelkezik, ami viszont nem sok, mindössze 25 km.

Három kis méretű elektromos motorral rendelkezik, amelyek összesen 162 kW-nyi teljesítményt képesek termelni. Ezeket a motorokat egy ugyancsak kicsi, 7,9 kWh-s akkumulátorcsomag működteti, ezért olyan rövid csak a hatótáv.

Ettől függetlenül a szuperautót 135 km/h-ig lehet tisztán elektromossággal hajtani. Ha ezt meghaladjuk, akkor kapcsol be a 780 lóerős V8 turbo motor.

A Ferrari képeket is közölt az új SF90 Stradale plug-in hibrid szuperautóról:

Az új autó nevét pedig a következőképpen magyarázta:

„Az autó neve annak teljesítményét jelképezi. A Scuderia Ferrari 90. évfordulójára való utalás pedig a Ferrari verseny- és közúti autói közötti szoros kapcsolatot szimbolizálja.”

A vállalat szerint 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra.

Az árakról és arról, hogyan lehet hozzájutni az autóhoz a Ferrari egyelőre nem tett közzé semmit.

Halála előtt Sergio Marchionne, a Fiat/Chrysler korábbi vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a Ferrari egy teljesen elektromos autón dolgozik, ami majd a Tesla Roadster versenytársa lehet.

A szóban forgó szuperautó feltehetőleg még nem a SF90 Stradale, viszont egy teljesen elektromos Ferrarira valószínűleg megéri várni.

Előző cikkÚjabb Musk e-mail: Nagy a kereslet, a kiszállításoknak be kell gyorsulnia
Következő cikkA megújuló energiák ára soha nem volt még olyan alacsony, mint most