A használt elektromos és hibrid autók árai egyre csak emelkednek, mivel a kereslet jóval túlnő a kínálaton. A brit Auto Trader online autókereskedő szerint az elektromos autók értéke 11%-al nőtt, miközben az összes járműre vonatkozó növekedési ráta 1,5%-ra csökkent. Ez az érték két éve nem volt ilyen alacsony.

Egy használt alternatív üzemanyaggal működtetett autó (ide tartoznak az elektromos, hibrid, és plug-in hibrid autók) átlagosan 21,560 fontba kerül az Auto Trader szerint, és ez az ár 4,7%-os növekedést mutat (márciusban 3,7% volt, és 2018 augusztusa óta a legnagyobb érték). Közülük is leginkább az elektromos járművek a legnépszerűbbek, amelyek most átlagosan 23,361 fontért találnak új gazdára.

Az Auto Trader azt mondja, ennek az áll a hátterében, hogy nagyon lassú az ellátás, ellenben az elektromos autókra való igény rendkívül magas. Ezt az is jól példázza, hogy az adatbázisukban szereplő autók mindössze 1%-a alternatív üzemanyaggal működtetett autó, amíg a benzines és dízeljárművek jóval gyakoribbak (a benzines autók a teljes létszám 52%-át, a dieselesek 47%-át teszik ki).

„Amikor az alacsony kibocsátással rendelkező autókról van szó, akkor az iparágnak egy huszonkettes csapdája szituációval kell szembe néznie,” – mondja Karolina Edwards-Smajda, az Auto Trader kereskedelmi igazgatója. „Az alternatív üzemanyaggal működtetett autók iránti hajlandóság nagy lehetőséget jelent az iparágnak az elektromos járművek tömeges elfogadtatására, de ehhez megfizethető árak kellenek. Azonban amíg ilyen kevés autó van a piacon, sok leendő vásárló még a használt modelleket sem engedhetni meg magának.”

Előző cikkMegkezdődött a NIO ES6 sorozatgyártása
Következő cikkMusk szerint a Model Y hatótávolsága csak 8-10%-al lesz kevesebb, mint a Model 3-é