A Tesla-vezérigazgató Elon Musk egy friss podcast során azt nyilatkozta, hogy az alakjából és súlyából adódóan a Model Y hatótávolsága kb. 10%-al lesz kevesebb, mint a Model 3-é.

Musk az alábbiakat osztotta meg a Model Y-ről:

„Azt próbáltuk elérni, hogy az autó a lehető legjobban hasonlítson a Model3-ra, mindössze annyit kell változtatunk, amire ahhoz van szükség, hogy elérjük az SUV funkcionalitást.”

Az igazgató szerint ennek eredménye egy 8-10%-os csökkenés a hatótávolságot érintően a Model 3-hoz képest. Ez azonban még mindig nem rossz egy hétszemélyes kocsitól.

A Tesla Model 3 szedán hatalmas sikert aratott, viszont a nemsokára érkező Model Y SUV még nagyobbat üthet. A tervek szerint 2020-ban fog bemutatkozni, kezdeti ára 39 ezer dollár, hatótávolsága pedig 370 km lesz.

Az alapverzió azonban sajnos 2021-ig nem lesz elérhető. A Tesla először a drágábbik modelleket fogja árulni, melyek hatótávolsága 450 és 482 km között lesz, és akár 61 ezer dollárba is kerülhetnek.

Előző cikkEmelkednek a használt elektromos autók árai, mivel nagyobb a kereslet, mint a kínálat
Következő cikkValószínűleg tízezernél kevesebb Tesla Roadster-t fognak gyártani évente, de az összes többi hiperautót verni fogja