Ezek az autók vagy teljesen új, vagy felfrissített modellek lesznek, melyek a vállalat negyedik generációs (”Gen 4”) elektromos meghajtás-technológiáját fogják alkalmazni. 2025-re a BMW-csoport legalább 25 féle elektrifikált modellt fog kínálni, melyeknek fele teljesen elektromos lesz.

A BMW csoport mindig is az emissziómentes mobilitás oldalán állt, azonban a jövő közlekedése rengeteg tényezőn fog múlni. Nincs egy bizonyos megoldás, ami a világ összes autótulajdonosának mobilitási igényeire választ tudna adni. Például más technológiára van szüksége annak, aki lakott területekről messze él, mint a városiaknak.

A plug-in hibridek segítségével emisszió-mentes városi közlekedés érhető el, amit Hollandiában már demonstráltak is. Rotterdam városa a BMW csoporttal együttműködésben elindított egy programot, amely a városban közlekedő plug-in hibridek számát hivatott volt növelni. Az előzetes eredmények szerint a projektben résztvevők 90%-a elektromos módban vezetett a Rotterdamon belül direkt „e-zónának” definiált területein.

Ez alátámasztja azt a tényt, hogy a plug-in hibridek fontos alkotóelemét képzik az e-mobilitásra való áttérésnek. Emiatt a BMW-csoport eltökélt amellett, hogy rásegítse a közlekedés résztvevőit, arra hogy növeljék az elektromos meghajtással megtett kilométerek számát.

Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke így nyilatkozott a témában:

„Mindannyiunk felelőssége, hogy élhető jövőt hagyjunk a gyermekeinkre. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy 2020-tól létesítményeink csakis megújuló energiából származó elektromosságot használjanak fel. 2020-ra emellett azt is tervezzük, hogy az új európai flottánk segítségével az 1995-ös emissziós szinthez képest legalább 50%-os csökkenést érjünk el. 2018 végén már 42%-nál jártunk.

Előző cikkAz Audi ráerősít a plug-in hibridekre
Következő cikkTöbb mint száz elektromos buszt kap Barcelona