A következő generációs elektromos motorok, váltók és teljesítményelektronikák közös fejlesztésébe fog a BMW és a Jaguar Land Rover. A két cég ma jelentette be az együttműködést amellyel szeretnének lefaragnia a költségekből, miközben megsürgetnék az elektromobilitás forradalmát.

„Együtt lehetőségünk adódik arra, hogy úgy elégítsük ki a vásárlóink igényeit, hogy lerövidítjük a fejlesztések idejét és hamarabb kerülnek a piacra a modern autók és technológiát” – nyilatkozta Klaus Froehlich, a BMW kutatás-fejlesztési vezetője a partnerségről.

A BMW célja, hogy 2025-re már 12 tisztán elektromos modellel büszkélkedhessen a piacon, miközben jelenleg csak egy ilyen modellt tudnak felmutatni az i3 személyében. A Jaguar Land Rover számszerint szintén ugyanott tart, mint a BMW, köszönhetően a nem is olyan régen megjelent I-Pace-nek.

A BMW és a Jaguar Land Rover mérnökei Münchenben dolgoznak majd a BMW ötödik generációs eDrive hajtásláncának továbbfejlesztésén, amely idén debütál majd az elektromos iX3 SUV-ben. A hajtásláncok gyártását mindkét vállalat házon belül kivitelezi majd.

Nick Rogers, a Jaguar Land Rover fejlesztési vezetője a következőt nyilatkozta:

„Megmutattuk, hogy képesek vagyunk megépíteni egy világverő elektromos autót, de a mostani feladatunk az, hogy úgy kell skáláznunk ezt a technológiát, hogy az megfeleljen a Jagual és a Land Rover jövőbeli termékei számára is.”

Előző cikkA Continental szerint az autóipar a valaha volt legnagyobb változáson megy keresztül
Következő cikkMagasan vezet a Tesla az Amerikában eladott plug-inek tekintetében