A Toyota és a Subaru közösen fejleszt

A Toyota és a Subaru bejelentette, hogy közösen kezdik meg egy elektromos platform, és első teljesen elektromos modelljük kialakítását, amely egy teljesen új akkumulátoros sorozat kezdete lehet.

0
98

A Toyota és a Subaru közösen jelentette be azt a megegyezést, miszerint egy új, teljesen elektromos platformot fognak létrehozni közepes és nagyméretű személyautók számára. Az együttműködés során egy, a platformot elsőként használó új modell is kialakításra kerül, amely egy teljesen elektromos SUV lesz. Az új autót mindkét márkanév alatt forgalmazni fogják.  Azt még nem lehet tudni, pontosan, hogy mikorra fog megérkezni a Toyota és a Subaru közös SUV-je.

A hivatalos sajtóközlemény szerint a Subaru összkerék meghajtását fogják alkalmazni, a Toyota pedig a jármű elektrifikációs technológiájáért fog felelni.

Amennyiben a projekt sikeresnek bizonyul, bizonyára lesz folytatása, amely újabb modellekben testesülhet meg. A két vállalat által közösen kifejlesztett platformot úgy fogják létrehozni, hogy az járműtípusok széles körével kompatibilis lehessen, beleértve többféle szedánt és SUV-kat is.

A Toyota már korábban is dolgozott együtt a Subaruval, amikor a Subaru Crosstrek hibridet hozták létre, amelyik a Toyota Prius Prime elektromos meghajtását alkalmazza.