Azok, akik arra várnak, hogy az elektromos forradalom eléri a pickup truckokat is, türelmesnek kell maradniuk. Mark Reuss, a General Motors elnöke egy friss interjúban osztotta meg gondolatait az elektromos pickupot érintő körülményekről. Elmondása szerint idő kell ahhoz, hogy az előttük álló akadályokat át tudják lépni, mielőtt lecserélhetnék a belsőégésű motorjaikat.

Először is le kell csökkenteni a töltési időt, majd az Egyesült Államokban sokkal kiterjedtebb töltőinfrastruktúrát kell kiépíteni, nagyjából olyan állapotot kell elérni, mint amilyen helyzetben jelenleg a benzin- és dízel töltőállomások vannak.

Aztán ott van a költség kérdése. Az elektromos pickupoknak ugyanannyiba kell kerülnie, mint a benzines változatoknak, vagy akár még kevesebbe is. Reuss elmondta, hogy sokan a munkájuk miatt vásárolnak pickupot, így senki sem fog majd többet kiadni egy autóra, amire a munkájuk miatt van szükségük. Az is szóba került, hogy kérdéses, hogy egy elektromos pickup tud-e ugyanolyan megbízható teljesítményt nyújtani, mint egy hagyományos. A tulajdonosok nagy súlyokat akarnak majd szállítani és vontatni az autóval, valamint nagy távolságokat megtenni, és mindezt úgy, hogy közben nem idegeskednek a töltéssel vagy egyéb meghibásodásokkal kapcsolatban.

Reuss nem árult el sokat a GM elektromos pickupot érintő terveikről azon kívül, hogy 20 új elektromos járművet terveznek piacra dobni 2023-ra. Az igazgató szerint egy elektromos pickupnak jóval többet kell nyújtania, hogy megfeleljen a vásárlói elvárásoknak. Viszont amellett, hogy a pickupok vásárlói rendkívül lojálisak, az utóbbi idők tapasztalatai azt mutatják, hogy nyitottak az új meghajtási rendszerek és technológiák iránt.

Előző cikkEgy 84 éves sofőr Teslával utazott az Északi-sarkvidékre
Következő cikk2019 májusában majdnem 1600 Jaguar I-PACE-t adtak el