Musk is azt mondja, hogy nemsokára nem lehet majd a megszokott módon Teslákat vásárolni

Elon Musk arról beszél, hogy miután a robot taxi szolgáltatás életbe lép, a Tesla nem fog több autót árusítani, vagy ha igen, akkor nem a mostanihoz hasonló áron.

0
117

Egy Twitteren lezajlott párbeszéd során derült fény az új információkra. Azt a kérdést tették fel a vezérigazgatónak, hogy fogy-e az idő a vásárlók számára, hogy a megszokott módon Teslát vásároljanak? A kérdés hátterében az áll, hogy a robot taxi szolgáltatással a Tesla autók potenciális jövedelemteremtő képessége miatt minden bizonnyal nem lesznek megfizethetők egy tipikus vásárló számára a jövőben. Musk a tőle megszokott módon elsőre mindössze egy „igen”-el válaszolt a kérdésre, majd később pontosított: továbbra is lehet majd Teslát vásárolni, de jelentősen magasabb áron.

A Tesla adatai szerint egy átlagos robot taxi 330 ezer dollárnyi profit tud termelni élettartama alatt. Mindezek tudatában nemrég megemelték az egyelőre még nem élesített teljes önvezető opció árát. Szóval Musk erre utalhatott, amikor arról beszélt, hogy a vásárlók már csak korlátozott ideig vásárolhatnak Teslát. Így például egy 40 ezer dolláros Model 3 árához hirtelen még egy nullát kellene hozzáadni, hogy kijöjjön a matek, ami pedig feltehetőleg nem fog tetszeni a vásárlóknak. Így a Tesla várhatóan az eladások helyett inkább a robot taxi szolgáltatásra tenné át a hangsúlyt.

Elvileg a Tesla folytathatná az autók árusítását magasabb áron is, de arra lehet következtetni, hogy az autógyártó máshova fogja helyezni a hangsúlyt. Ezt támasztja alá az a tény, is hogy szó van arról, hogy visszavásárolják a lízingelt Model 3-akat, hogy aztán robot taxiként működtessék őket.