Több helyről is lehet hallani, hogy a Tesla Supercharger hálózata az, ami rábírja a Tesla tulajdonosokat, hogy beüljenek a kocsiba és hosszabb utakra autózzanak el, sőt messzebb, mint ameddig egy hagyományos autóval mennének el. Ebben az is közrejátszik, hogy a Tesla ingyenes Supercharging töltést és Supercharging krediteket is felajánl a tulajdonosok számára.

Az inspiráció a mostanra már megszokott módon a Twitterről érkezett, ahol is egy Tesla tulaj kérdezett rá arra, nem lenne e jó, ha a Tesla gombnyomásra el tudna vinni valami jó, és Teslások által már kijárt helyre. Az új tervek szerint a Tesla navigációs rendszere képes lesz arra, hogy úticélokat javasoljon a sofőrnek. Az erről szóló tweetben Musk arról írt, hogy bevezetésre kerül egy „szerencsés napom van” gomb, és egy „éhes vagyok” gomb is a következő szoftverfrissítés során. Az előbbi funkció feltehetően olyan célpontokat fog felajánlani, ami népszerű a helyi Tesla tulajdonosok körében, az utóbbi pedig minden valószínűség szerint Teslások által közkedvelt, vagy ajánlott éttermek felé fogja vinni az embereket.

Tavaly Musk arról beszélt, hogy a Tesla „drámai módon” fejleszti térképeit és navigációs rendszerét. Az új fejlesztésekből arra lehet következtetni, hogy ez a folyamat megkezdődött.

Jó látni azt is, ahogyan a Tesla hallgat a tulajdonosokra, és ad a véleményükre. Ez az új funkció pedig a TripAdvisor-hoz, vagy Airbnb-hez hasonló jellegével teljesen működképesnek tűnik. Mindenképpen hasznos lesz ez a Teslások számára, hiszen biztosítva lesz számukra az, hogy a kirándulás elektromos autóval is szórakoztató élményt fog nyújtani.

Előző cikkA Tesla rejtélyes módon tervezi növelni gyártási kapacitását
Következő cikkA Volkswagennek noszogatnia kell az akkumulátor-beszállítókat