Elon Musk nagy rajongója a számítógépes játékoknak. 12 évesen már létre is hozott egyet, amit sikerült is eladnia 500 dollárért. A klasszikus videojátékok iránt érzett nosztalgiáját az is bizonyítja, hogy ezeket a játékokat már a Tesla szélvédőkön is játszani lehet (parkolás közben, persze).

Musk egy Los Angelesben tartott videojáték expón beszélt a számítógépes játékok és a Tesla között fennálló kapcsolatról. „Részben, sőt lehet, hogy főleg a videojátékok miatt kezdtem el érdeklődni a technológia iránt. Ha nincsenek videojátékok, valószínűleg nem kezdtem volna el programozni, vagy nem érdekeltek volna annyira a számítógépek. Szerintem a számítógépes játékok nagyon jó eszközök arra, hogy a fiatalok elkezdjenek érdeklődni a technológia iránt – és jóval nagyobb hozama van, mint amire elsőre gondolni lehetne.”

A Teslánál dolgozni vágyó fiatal techiek azon találhatják magukat, hogy a videojátékok iránti érdeklődés nemhogy hátrány, hanem egy hasznos dolog, ami értékes képességek elsajátításához segítette őket.

„Ha megkérdezzük valakitől a Tesla vagy a SpaceX szoftverfejlesztő részlegén, hogy miért kezdtek el programozni, akkor azt a választ kapjuk, hogy nagyon sok időt töltöttek a számítógépes játékokkal, vagy azok tervezésével.”

Általában az ilyen játékok tervezőinek meg kell tanulnia többet kihozni kevesebből, ami kimondottan jól jön az elektromos autók fejlesztése során. Musk mindenkit arra bíztat, hogy ha azt érezzük, hogy szeretjük azt, amit csinálunk, akkor ne foglalkozzunk más véleményével, és adjunk bele mindent. Neki bejött.

Előző cikkA Volkswagennek noszogatnia kell az akkumulátor-beszállítókat
Következő cikkA Mini bemutatta az elektromos Cooper SE-t