A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) igazgatója Pietro Gorlier elmondta a Reuters-nek, hogy az új gyártósor első robotját már üzembe is helyezték Olaszországban, Torinóban.

A tervek szerint az FCA 80 ezer elektromos Fiat 500-at gyártana évente, és mindezt 2020 második negyedévében kezdenék meg. Gorlier szerint a kapacitás a későbbiekben tovább növekedhet. A beruházás egy komolyabb terv része, mely során az FCA 5 milliárd eurót fektet be Olaszországban.

Az FCA még 2018 júniusában beszélt először az elektromos Fiat 500-akat érintő tervekről, és akkor arról is szó esett, hogy négy-négy teljesen elektromos Jeep és Maserati is a képben van. Idén év elején az FCA azt jelentette be, hogy 4,5 milliárd dollárt fektet be öt michigani gyárába, ebből feltehetőleg futni fogja egy pár Jeep modell elektrifikálására is.

Ez a mostani befektetés viszont egyértelműen csak az elektromos Fiat 500-ra vonatkozik.

Júniusban az FCA azt jelentette be, hogy együttműködésre lép az Enel X-el és az ENGIE-vel, hogy elektromos töltőállomásokat létesítsen Európa-szerte. A kezdeményezés elsődleges célja az, hogy töltési lehetőségeket tudjanak adni az elektromos Fiat 500-oknak és Jeep Renegade Plug-in hibrideknek.

Előző cikkA Motor Trend a Tesla Model S-t választotta az év abszolút legjobb autójának
Következő cikkJúniusban a világszerte eladott Jaguarok 11%-a elektromos volt