A Florida állambeli Orlandóban található Magic Kingdom Disney vidámpark egyik attrakciója a Tomorrowland versenypálya, ahol gyerekek benzines go-kartokkal versenyezhetnek varázslatos környezetben.

A Disney-vel kapcsolatos történésekkel foglalkozó Just Disney weboldal szerint a Tesla és a Disney épp arról tárgyal, hogy a kérdéses versenypályát elektromossá alakítsák:

„Belső forrásaink azt suttogják, hogy Elon Musk és az igazgatók arról tárgyalnak, hogyan lehetne teljesen elektromos autókba ültetni a versenypályát kipróbáló látogatókat. A Tesla szponzorálná a versenypályát és az azt körülvevő stadiont, így megmutathatná a park vendégeinek, milyen is lesz majd vezetni a jövőben.

Ez úgy nézne ki, hogy a Disney elektromos járművekre cserélné benzines go-kartjait, amikre aztán Tesla logo kerülne.

Ez amúgy nem az első alkalom, amikor a Tesla a fiatalabb generációk felé nyit. Az elmúlt évek során már a Radio Flyer játékautó-gyártóval is együttműködésre léptek, hogy létrehozzák a Model S gyerekeknek szánt verzióját.

A Tesla nem szeret, legalábbis nem szokott hagyományos módon reklámozni. Ez a kezdeményezés pedig minden, csak nem szokványos, és pont emiatt lehet igazán hatásos. Így a gyerekek már egészen korán megismerhetik az elektromos járművel koncepcióját, ami befolyásolhatja azt is, hogy felnőttkorban hogyan fognak a témához állni.

A Disney szempontjából pedig az elektromos go-kartok minden szempontból jobb megoldásnak számítanak: a csendesebb motorzaj, nulla emisszió, és a kellemetlen szagok hiánya sokkal élvezetesebb élményt tud nyújtani, nem is beszélve arról, hogy mennyivel csökkennének a működési költségek.

Előző cikkA Hyundai és a Kia országos töltőhálózatot épít ki Dél-Koreában
Következő cikkTovábbfejlesztik a BMW i3-at