Érdekes eredmények érkeztek az Egyesült Királyságból: a tisztán elektromos autók eladási száma megduplázódott júliusban, viszont a plug-in hibridek száma a felére csökkent.

Nagy-Britanniában úgy fest, komoly átalakulás történik az autópiacon. Az összesített autóeladások csökkenő tendenciát mutatnak (4,1%-os csökkenés), dízelautóból egyre kevesebbet adnak el (22,1%-os csökkenés), a hibridek száma viszont növekszik (34,2%-os emelkedés), és változást észlelhetünk a plug-in kategóriában is, ahol a plug-in hibridek száma megcsappant (49,6%-os csökkenés), a teljesen elektromos autók viszont robbanásszerűen megugrottak (158%-os emelkedés).

Az összesített plug-in eladások csaknem 8%-al, 4035 darabra csökkentek, aminek oka abban is kereshető, hogy kevés az elérhető jobbkormányos elektromos autó a piacon.

Az eladási számok:

  • tisztán elektromos autók: 2271 (158%-os növekedés az egy évvel ezelőtti adathoz); piaci részesedés: 1,4% (rekord!)
  • plug-in hibridek: 1764 (49,6%-os csökkenés)
  • Összesen: 4035 (7,9%-os csökkenés); piaci részesedés: 2,57%

 

Az év első hét hónapja alatt összesen 30933 új plug-in autót adtak el, ami 6,4%-os csökkenést jelent az egy évvel ezelőtti adathoz képest.

  • tisztán elektromos autók: 14246 (70,6%-os növekedés)
  • plug-in hibridek: 16687 (32,4%-os csökkenés)

 

Az eladott dízelautók száma amúgy már sorozatban a 28. hónapja csökken, de a benzinesek még tartják magukat, és többet adtak el belőlük, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor. Mivel egyre többféle meghajtásrendszerrel ellátott jármű kapható a piacon, a brit autóvezetők előtt számos lehetőség áll. Jelenleg több mint 350 alacsony benzin vagy dízelfogyasztású, hibrid, plug-in hibrid, akkumulátoros vagy éppen hidrogénnel működő modell közül válogathatnak a leendő autótulajdonosok. Ezekből 80 működik alternatív üzemanyaggal, 21 pedig tisztán elektromos. Ez a szám pedig folyamatosan csak nőni fog.

Előző cikkAz e-mobilitás következő lépését teszik meg a Daimler buszok
Következő cikkA Tesla újra megnövelné a teljes önvezető funkció árát